Veto er tilbage med deres første single i fem år – hør ‘I Am Here’

Veto er tilbage med deres første single i fem år –  hør ‘I Am Here’
Foto: Kristoffer Juel

Der har været stille omkring Veto i fem år, men i januar annoncerede bandet, at et musikalsk comeback stod for døren. Sidste mandag varslede gruppen på deres Facebook-side, at ny musik var lige om hjørnet, og nu er singlen ‘I Am Here’ landet.

Selv om Troels Abrahamsens vokal er iklædt en ny teatralsk klang, bringer den electrorockede lyd uundgåeligt én ti år tilbage i tiden. Lyden er genkendelig, men det virker også som om, Veto har lagt en lidt mere eksperimenterende tone for dagen, og Troels Abrahamsens nye vokalklang tilføjer en næsten horror-agtig stemning til nummeret.

Troels Abrahamsen fortæller i en pressemeddelelse:
»Vi mennesker har en veludviklet evne til at forføre os selv. Verden vælter ind i sindet gennem sanseapparatet, og vi forsøger så godt vi kan at sortere og kategorisere for at skabe struktur. ‘I Am Here’ er personificeringen af den mekanisme – stemmen der gør os i stand til at handle og vælge i en kaotisk malstrøm af modsatrettede indtryk. I bedste fald er den en ven der hjælper os gennem livets mange valg – i værste fald en forræder der skævvrider principper og fodrer ideologier. Den er der altid og vi kan ikke slippe for den, men vi kan lære den at kende på godt og ondt«.

Annonce