Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Benal går amok på nyt vikinge-track – hør ‘Bersærkergang’

Benal går amok på nyt vikinge-track – hør ‘Bersærkergang’
Benal: Benjamin og Magnus.
Foto: PR.

Vi har tidligere skrevet om Lågsus’ Danmarkshistorie på P3, hvor kunstnere som Suspekt, Fallulah og Raske Penge er blevet bedt om at skrive et nummer om en specifik del af den danske historie. Nu tager P3 Guld-vinderne Benal vikingetiden under kærlig behandling i sangen ‘Bersærkergang’.

»Jeg’ en viking. Det ik’ nøgler, det en rejsning«, rapper Benjamin Hav i nummerets åbning, og derfra er der dømt hårde vikinge-diss om små joller, overlegne horn og sejltogter. Det er hårdt, uhumsk og humoristisk. En af nummerets allermest gyldne linjer er klart: »Lugt til mine fingre, ja, det’ puha / det som om de ka’ li’ det, hallelujah«.

Nummeret er som sagt en del af Lågsus på P3’s Danmarkhistorie, hvor danske kunstnere skal forsøge at formidle et stykke af historien gennem musik og til et yngre publikum. Shaka Loveless og Suspekts nummer ‘Velkommen Hjem’ handlede om hjemvendte soldater, Fallulahs ‘Solarium’ handlede om tilbedelse af solen, og Raske Penges ‘Blodsukker’ handlede om slaveriet i det tidligere Dansk Vestindien.

Læs interview: Benal har fundet deres helt egen plads i dansk hiphop