Henrik Blomme siger ‘Ik tænk på det’ i ny video – lancerer sit eget parti, Sjakaldemokratiet

Hiphoppen sprudler som aldrig før, og med popularitet kommer også satire. Følger du lidt med i dansk rap, er du højst sandsynligt stødt på Henrik Blomme, der tager gaderappens attitude til helt overdrevne højder. Men der ligger alligevel lidt mere bag end bare at køre hårdt på hiphopklicheerne.

På de sociale medier kører Henrik Blomme sin egen form for kamp mod racisme og fordomme – blandt andet med små Facebook-videoer som HER – og den nye single ‘Ik tænk på det’ lægger sig i forlængelse heraf.

Ja, der er helt klart en mere overfladisk fortolkning af singlens parole, som også bliver genspejlet i videoen, men der er også noget med, at man skal prøve ikke at tænke alt for meget over de negative stereotyper, som medierne fremstiller. Og her spiller Blomme-personaen jo også en metarolle.

Som prikken over i’et – og naturligvis i anledning af kommunalvalget – har Henrik Blomme nu også lanceret sit helt eget parti: Sjakaldemokratiet. Her vil fokus være på bekæmpelse af racisme, de ældres vilkår og dyrevelfærd. Og hvem kan ikke stå inde for det?

Læs også: En bølge af dansk satire-rap er over os – men hvorfor sker det lige nu?

Sponsoreret indhold
Verdens mindste 14-tommers laptop
ASUS har med ZenBook 14 skabt et lille, bærbart mesterstykke med enorme kræfter pakket ind i tidløst design. Læs mere her.
ASUS