Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Jamaika poster nyt billede, hvor han er iført håndjern: »Snart nyt musik til folket«

Jamaika poster nyt billede, hvor han er iført håndjern: »Snart nyt musik til folket«
Jamaika.
Foto: Daniel Hjort/Soundvenue

Der er ikke mange lysglimt i historien om Jamaika. Den unge rapper og sanger er manden bag det lille mesterværk ‘Sxb på fri fod‘: En ep, der udkom 1. januar 2016 og skabte en helt ny genre af ghetto-klagesange, der var lige så smukke, som de var sørgelige.

Men Jamaika er også en mand, der har været inde og ude af fængsler og institutioner, siden han knap var teenager. Sådan er det også fortsat efter det musikalske gennembrud. Ud over et par måneder i frihed i sommeren 2016, hvor han blandt andet nåede at spille Roskilde Festival, har rapperen siddet i fængsel næsten uafbrudt siden ‘Sxb på fri fod’ udkom – hvilket dog ikke har afholdt ham fra at kommunikere med sine fans.

Nu er der igen nyt.

Jamaika har nemlig netop delt et billede på sin Facebook, der viser rapperen med et smil på læben og en smøg i munden. Han har endda fået hår på hovedet.

Teksten lyder: »Snart nyt musik til folket! Ka ik holde en sxb tilbage forevig«.

sxb er en omskrivning af det arabiske saheb og betyder (løst oversat) en tæt ven eller bror. Noget tyder dog på, at sangfuglen ikke er sluppet ud af sit bur endnu. Jamaika er nemlig iført håndjern på billedet.

Siden debut-ep’en har der været stille omkring Jamaika ud over nogle få sange, der er skabt ud fra vokaler, som han har indspillet, før han blev fængslet. Den stærkeste nye sang har været ‘Ansvar‘, der fortsætter æstetikken fra ep’en, men der var også en fin kemi i Sivas-samarbejdet ‘Trip nok‘, der viser et slægtskab mellem de to ghetto-melankolikere.

Læs interview: Hvordan blev Jamaika dansk raps største håb, når han ryger ind og ud af fængsel?

Advertisement