De største internationale hiphop tracks lige nu – lyt til ’Flow’ på Spotify

Kendrick Lamar og U2 udgiver sangen ‘American Soul’ – en alternativ udgave af rapperens ‘XXX’

Kendrick Lamar og U2 udgiver sangen ‘American Soul’ – en alternativ udgave af rapperens ‘XXX’
Kendrick Lamar på Coachella Festival.
Foto: Emma McIntyre/Getty Images

Kendrick Lamar overraskede i den grad, da han hev U2 med på et nummer på ‘Damn’, og efterfølgende gengældte rapperen tjenesten ved at dukke op på U2’s single ‘Get Out Of Your Own Way’. Samarbejdet vil åbenbart ingen ende tage, for nu har Kendrick og U2 sammen udgivet singlen ‘American Soul’.

‘American Soul’ ligger i forlængelse af og er en slags alternativ udgave af ‘Damn.’-nummeret ‘XXX’, hvor Bono sang omkvædet: »It’s not a place / this country is to me a sound of drum and bass / you close your eyes to look around«.

‘American Soul’ tager afsæt i det omkvæd, og U2 har tilføjet ny tekst og pakket det ind i en stadionrocket lyd. Kendricks rolle på nummeret er dog minimal: Han introducerer tracket med linjerne »Blessed are the bullies / for one day they will have to stand up / to themselves / blessed are the liars/ for the truth can be awkward«.

‘American Soul’ er med på U2’s kommende album ‘Songs of Experience’, der udkommer 1. december.