Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Spillestederne Jazzhouse og Global smelter sammen til Alice på Nørrebro

Spillestederne Jazzhouse og Global smelter sammen til Alice på Nørrebro
Circuit des Yeux.

Jazzhouse afholdte den 14. november sin sidste koncert i Niels Hemmingsens Gade i Indre By, for i fremtiden at fusionere med spillestedet Global på Nørre Allé. Allerede i juni meddelte Jazzhouse, at en flytning stod for døren, og nu løfter de sammen med Global sløret for navnet til det fælles spillested: Alice.

Spillestedet åbner i februar, og navnet skal afspejle stedets musikalske profil: »Alice er den cool storesøster med den seje pladesamling, der inviterer dig ind på sit værelse og åbner din horisont for nye udtryk. Men hun er også som Alice fra ‘Alice in Wonderland’, der tager dig med til en anden verden, hvor din virkelighedsopfattelse bøjes og udvides. Og hun er en hyldest til Alice Coltrane, hvis musikalske vision vi finder inspiration i«, fortæller lyder det i en pressemeddelelse.

Alice skal fokusere på  »en heftig blanding af global roots, jazz/improv, folkemusik, eksperimenterende samtidsmusik og vilde soniske udflugter«, og som det tidligere er meldt ud, kommer spillestedet til at samarbejde med andre aktører og lokationer i det danske koncertmiljø.

Udover offentliggørelsen af det nye spillesteds navn, kan Alice også præsentere de første koncerter i det nye år – se programmet nedenfor.

Bremen Teater har overtaget Jazzhouses gamle lokaler, og i det nye år åbner Hotel Cecil i Niels Hemmingsens Gade.

Alice:
2/2 – Fire! Orchestra (SE) / Vinterjazz 2018
3/2 – Ale Möller Trio (SE) / Vinterjazz 2018
9/2 – Tyshawn Sorey Trio (US), Brorsons Kirke / Vinterjazz 2018
10/2 – Circuit des Yeux (US) / Vinterjazz 2018
15/2 – Black Flower (BE)
24/2 – Here Lies Man (US) / Vinterjazz 2018
1/3 – Full Blast [Broetzmann-Pliakas-Wertmueller] (DE/CH)
2/3 – Basco (SE/DK)
17/3 – Che Sudaka (ES)
23/3 – Danyel Waro (RE)
11/4 – Joshua Abrams & Natural Information Society (US)
5/5 – I’m With Her (US)