Spoiler alert: Det kan du forvente til Gorillaz-koncerten på lørdag

Spoiler alert: Det kan du forvente til Gorillaz-koncerten på lørdag
Gorillaz på scenen til Meadows Music and Arts Festival i september.
Foto: Nicholas Hunt/Getty Images
Gorillaz skød onsdag sin europæiske ‘Humanz’-turné i gang i Luxembourg, og på lørdag rammer Damon Albarn og co. et udsolgt Royal Arena i København. Her er, hvad du kan forvente til koncerten – vi advarer mod spoilers.

Lige siden maj har man kunne glæde sig til et tiltrængt gensyn med Gorillaz, og nu hvor bandet har afsluttet den amerikanske afdeling af deres ‘Humanz’-turné, står de europæiske koncerter endelig for døren.

Den europæiske afdeling af turneen strækker sig over 23 koncerter og blev onsdag aften skudt i gang i Luxembourg. Takket være internettets hjælp er det ganske nemt at få en idé om, hvad der er på menuen, når det virtuelle band kommer til København, og videoer fra de amerikanske koncerter kan også give et billede af bandets sceneshow.

Her er, hvad du kan forvente til Gorillaz i Royal Arena. Læs selvfølgelig ikke med, hvis koncertens forløb skal være en overraskelse.

Sceneshowet

Royal Arena har ikke engang eksisteret i et år, men alligevel har spillestedet lagt hus til navne som Drake og The Weeknd, der begge leverede spektakulære sceneshows. Når Gorillaz indtager arenaen ser det dog ud som om, at Damon Albarn og vennerne holder sig til et forholdsvis konventionelt sceneshow.

Skal man dømme ud fra videoerne fra deres amerikanske turné, spiller Gorillaz på en firkantet scene, der er pakket med instrumenter og ikke mest instrumentalister og korsangere.

Gorillaz’ virtuelle alter egoer er en kæmpe del af bandets identitet, og selvfølgelig ingen Gorillaz-koncert uden selskab af 2-D, Noodle, Murdoc og Russel Hobbs. På en kæmpe bagskærm ses de fire virtuelle bandmedlemmer i visuals, der både lader til at være lavet særligt til koncertbrug, men også er udklip fra bandets mest kendte musikvideoer som ‘On Melancholy Hill’ og ‘Dare’.

Annonce

Setlisten

Gorillaz er kendt for at have masser af prominente gæster med til deres koncerter, og setlisterne fra de amerikanske koncerter er virkelig imponerende med besøg fra blandt andre Vince Staples, De La Soul og Peven Everett. Det samme gælder jo for ‘Humanz’-albummet, hvor alle numre har markante featurings, og det siger sig selv, at Gorillaz ikke har hele tourbussen fyldt med gæstestjerner.

Det er allerede kendt, at vi i Danmark får glæde af britiske Little Simz, der er med på den nye Gorillaz-banger ‘Garage Palace’, men måske der er flere godter i posen.

Det ser i hvert fald ud som om, at selveste De La Soul dukkede op i Luxembourg for at være med på ‘Superfast Jellyfish’ og ekstranummeret ‘Feel Good Inc.’. I hvert fald, hvis man skal tro websitet Setlists.fm og en fans nedenstående Twitter-opslag med setlisten. Mon de ryger med videre til København?

Setlisten indeholder som forventet sange fra ‘Humanz’ i form af blandt andet  ‘Strobelite’, ‘Busted and Blue’ og ‘Sleeping Powder’. Samtidig er der – selvfølgelig – også rigelig plads til klassikere som ‘On Melancholy Hill’, ‘Stylo’, ‘Clint EastWood’, ‘Kids With Guns’ og ‘Feel Good Inc.’

Setlisten fra Luxembourg onsdag den 1. november:
‘M1 A1’
‘Last Living Souls’
‘Saturnz Barz’
‘Tomorrow Comes Today’
‘Rhinestone Eyes’
‘Every Planet We Reach Is Dead’
‘Sleeping Powder’
‘On Melancholy Hill’
‘Busted and Blue’
‘El Mañana’
‘Some Kind of Nature’
‘Strobelite’
‘Interlude: Elevator Going Up’
‘Andromeda’
‘Interlude: Penthouse’
‘Sex Murder Party’ (med Jamie Principle og Zebra Katz)
‘Garage Palace’ (med Little Simz)
‘Kids With Guns’
‘Superfast Jellyfish’ (med Pos)
‘We Got the Power’ (med Little Simz)

Ekstranumre:
‘Stylo’
‘Feel Good Inc.’ (med De La Soul)
‘Clint Eastwood’

Læs også: Gorillaz udgiver nyt track med Little Simz – varm op til koncerten i Royal Arena med ‘Garage Palace’

Annonce