Tallene lyver ikke: Taylor Swift er mere narcissistisk end Kanye West på ‘Reputation’

Tallene lyver ikke: Taylor Swift er mere narcissistisk end Kanye West på ‘Reputation’
Kanye West og Taylor Swift til MTV Video Music Awards i 2015, da alt for en stund åndede fred og idyl.
Foto: Kevork Djansezian/Getty Images

Taylor Swifts ‘Reputation’ var uden tvivl et forsøg på en genfødsel: En ny epoke skulle grundlægges ovenpå asken efter hendes fjenders svidende svinere. Mest af alt var det dog et opgør med Kanye West, som Swift har en noget broget fortid med.

Det stod allerede klart for længe siden, da onde tunger ville mene, at valget af 10. november som udgivelsesdato var et ufint slag i ansigtet mod Kanye West, hvis mor Donda tragisk døde af komplikationer efter en plastikoperation på netop den dato. Det ledte til en decideret kampagne mod ‘Reputation’, hvor Kanye West-fans i stedet opfordrede fans til at streame Kanye Wests ‘Hey Mama’ fra ‘Late Registration’ i stedet.

Derfor kan det da heller ikke undgås, at albummet bliver sammenlignet uforholdsmæssigt meget med Wests virke, når det rummer så mange slet skjulte svinere. De gode folk hos musiksitet Pigeons & Planes har i den forbindelse lavet en sammenligning af de to kunstneres lyriske referencer til sig selv. Og på trods af at Swift på tracket ‘I Did Something Bad’ synger »I never trust a narcissist« er hun en smule overraskende marginalt mere narcissistisk end Chicago-rapperen på ‘Reputation’.

Opgørelsen er lavet ved at tælle antallet af ord på pladen, tælle hvor mange af disse ord, der refererer til vedkommende selv og dermed uddrage hvor mange procent af albummet, der er selvrefererende. For Kanye West er det på ‘The Life of Pablo’ 10,11 procent og på ‘Reputation’ er det 10,12 procent. Tæt løb, må man sige, men ikke desto mindre smal sejr til T.Swift.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

Tidligere har de hos Pigeons & Planes opgjort egocentrismen på andre nylige rapudgivelser og her bliver både Swift og West sat til vægs af både Future, Drake og Big Sean.

Fra Pigeons & Planes opgørelse kan man i øvrigt konkludere, at ‘Don’t Blame Me’ er det mest selvrefererende nummer på ‘Reputation’ med 19,29 procent hokus pokus mig i fokus.

Læs også: Ét nummer på Taylor Swifts nye album er uden tvivl et hævntogt mod Kanye West