Taylor Swifts ‘Reputation’ blev årets bedst sælgende plade på fire dage

Taylor Swifts ‘Reputation’ blev årets bedst sælgende plade på fire dage
Taylor Swift

Taylor Swifts seneste udgivelse har fået ørerne en anelse i maskinen for ‘Reputation’ blandt andet i nærværende musikmedie, hvor anmeldelsen bedyrer at hun mest af alt lyder forvirret. Haters har studset over, at hun valgte at udgive albummet på årsdagen for Kanye Wests mors død. Derudover er nogle fans skuffede over, at hele pladen ikke er blevet frit tilgængelig på streamingtjenester, og slutteligt har hendes nye persona formået at dele vandene i sådan grad, at hun ikke længere er alles sweetheart.

Men vanen tro kan hun klukle hele vejen ned til banken. For ifølge Billboard er ‘Reputation’ allerede årets bedst sælgende album med over en million solgte albums alene i USA. 1.05 millioner eksemplarer hævdes ‘Reputation’ at have solgt på bare fire dage, så hun dermed overhaler sin ven Ed Sheeran, der indtil nu holdt pladsen i år med ‘÷’.

Det er ikke sket siden Adeles ’25’ fra 2015, at et album er blevet rykket over disken mere end en million gange. Faktisk er det siden 2012 kun sket for to kunstnere: Adele med ’25’ og Taylor Swift med ‘Red’, ‘1989’ og nu ‘Reputation’.

Taylor Swift har dog et stykke vej op til Adeles imponerende førsteugesalg på 3,38 millioner eksemplarer med ’25’, som hun i øvrigt fulgte op med at sælge over en million eksemplarer i anden og femte uge. No streaming-taktikken ser ud til at virke for giganterne.

Læs også: Tallene lyver ikke: Taylor Swift er mere narcissistisk end Kanye West på ‘Reputation’