Veto annoncerer nyt album og udgiver sælsom video til ‘I Am Here’

Veto annoncerer nyt album og udgiver sælsom video til ‘I Am Here’
Foto: Kristoffer Juel

I oktober udgav Veto singlen ‘I Am Here’, som var det første udspil fra bandet i fem år – i dag annoncerer de så, at der er et helt nyt album på vej i det nye år. Albummet kommer til at hedde ’16 Colors’, det er ude den 9. februar, og udover dén nyhed har bandet også udgivet en musikvideo til førnævnte single.

Albumtitlen ’16 Colors’ refererer til farverne på en computerskærm, fortæller Troels Abrahamsen i en pressemeddelelse: »Det henviser til de 16 farver, der er navngivet i HTML-specifikationen og dermed til den palette, som er en grundlæggende farvegiver i vores færden online. De 16 farver går igen i de tidlige computere og styresystemer. De repræsenterer et stort skridt frem fra de to-farvede systemer i computererens tidlige liv, mens det stadig er en begrænset palette. For mig er begrænsningen i farverne vi ser (forudvalgt for os eller selvvalgt) afgørende for vores forståelse af verden, og det er den problematik jeg har ønsket at behandle på albummet«.

Videoen til ‘I Am Here’ er instrueret af Bjarke Stenbæk, og den forestiller en masse mørke, monster- og edderkoppelignende væsener, der synger med på Troels Abrahamsens excentriske vokal.

Man kan opleve Veto live på følgende datoer:
8/3 – Skråen, Aalborg
9/3 – Voxhall, Aarhus
10/3 – Magasinet, Odense
15/3 – Store Vega, København

Annonce