James Blake deler følsomt cover af Don McLean-klassikeren ‘Vincent’

James Blake deler følsomt cover af Don McLean-klassikeren ‘Vincent’
James Blake på sidste års Roskilde Festival.
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Hvis du så James Blake optræde på NorthSide Festival i sommer, fik du det magiske øjeblik med, hvor James Blake leverede en charmerende, afdæmpet coverversion af Don McLeans klassiker ‘Vincent’. I så fald fik du sandsynligvis også det lidt mindre magiske øjeblik med, hvor storskærmen fangede et årets mest intensive gab fra en træt gut blandt publikum, hvilket fik alle til at grine så højt, at stakkels Blake blev hylet fuldkommen ud af den.

Nu har James Blake delt en studieversion af covernummeret – denne gang uden gab og latter. ‘Vincent’, der også er kendt som ’Starry Night’, blev oprindeligt udgivet i 1971 af Don McLean (der desuden står bag den udødelige ørehænger ‘American Pie’), og den er skrevet som en hyldest til Vincent van Gogh og hans maleri ‘Stjernenatten’.

Don McLean har allerede reageret på coveret via Twitter, hvor han sender Blake masser af ros og en dybtfølt tak, som kan læses herunder.

James Blakes version af nummeret har figureret på setlisten ved hans seneste shows, der desuden har budt på flere helt nye numre – heriblandt ‘I Can’t Believe That We Float’, ‘Asking For a Friend’ og ‘Black Lung’. Blake afslørede tidligere på året, at han sidder på endnu mere ny musik, der således følger op på sidste års stærke albumudgivelse: ’The Colour in Anything’.

Blake kan opleves live i Royal Arena som opvarmning for Kendrick Lamar den 1. marts. Koncerten er dog allerede for længst udsolgt.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.