Meek Mill må ikke komme fri mod kaution – dommer siger, at han er »til fare for samfundet«

Meek Mill må ikke komme fri mod kaution – dommer siger, at han er »til fare for samfundet«
Meek Mill.
Foto: Rick Diamond/Getty Images

Siden Meek Mill i november blev dømt til 2-4 års fængsel, har der kørt en kampagne mod dommen, som mange ser som uretfærdig. Jay-Z har skrevet en kronik i New York Times, og senest har borgerrettighedsaktivisten Al Sharpton involveret sig. Selv Drake, som Meek Mill havde en offentlig konflikt med, har udtalt sin støtte.

Seneste udvikling i sagen er, at dommeren har nægtet Meek Mill kaution – han kan altså ikke komme midlertidigt fri, mens hans sag kører. Det erfarer Pitchfork.

Dommeren har udtalt, at der er risiko for, at Meek Mill flygter, og at han er »til fare for samfundet«.

Philadelphia-rapperens advokat har imidlertid udtalt, at dommeren blandt andet har forlangt, at Meek Mill skal indspille en version af Boyz II Men-sangen ‘On Bended Knee’ og nævne hende i sangen, hvilket giver hele den triste sag et skær af galskab.

Grundlaget for håndsudrækningen fra hiphopmiljøet er, at straffen bliver set som unødvendigt hård og som et symptom på, at det næsten er umuligt at komme ud af fængselssystemets kløer, når prøveløsladelsesperioden er så lang.

Jay-Z skrev i New York Times, at retssystemet »stalker sorte mennesker« og refererede til, at Meek Mill har været på prøveløsladelse siden han var 19 år. Han er nu 30 og har altså været tilknyttet fængselssystemet i over et årti. Her er et mindre fejltrin nok til at udløse heftige fængselsdomme – som det altså er sket nu.

Læs også: Meek Mill leverer snavsede bangers, men rammer glasloftet på ‘Wins & Losses’

Annonce