Norsk medie: Jay-Z’s streamingtjeneste Tidal risikerer at lukke og slukke i 2018

Norsk medie: Jay-Z’s streamingtjeneste Tidal risikerer at lukke og slukke i 2018
Jay-Z under en koncert i Florida på '4:44'-touren.
Foto: Gustavo Caballero/Getty Images

På trods af en tung aftale med det amerikanske teleselskab Sprint, der i starten af året købte 33 procent af Tidal og dermed angiveligt pumpede 200 millioner dollar ind i streamingtjenesten, kører Tidal på pumperne. Det skriver det norske, business-orienterede dagblad Dagens Næringsliv.

Ifølge Dagens Næringsliv kommer Tidal ud af 2016 med et tab på 278 millioner kroner og dermed har de kun penge nok til at holde båden flydende i et halvt år endnu. Bruger-flugt og dyre aftaler skulle angiveligt være medvirkende til at udhule tjenestens økonomi.

Det afviser en talsperson for Tidal dog i en udtalelse til Engadget og hævder samtidig tværtimod, at Tidal satser på at blive en profitabel virksomhed i tredje kvartal af 2018.

»Vi har oplevet negative historier om Tidal siden starten, og vi har ikke gjort andet end at udvide forretningen hvert år«, siger talspersonen.

Dagens Næringsliv har tidligere bragt kritiske historier, der modstrider Tidals egne oplysninger. For eksempel mente de ud fra oplysninger om udbetalinger til pladeselskaber, at streamingtjenesten kun havde 350.000 brugere, mens Jay-Z tweetede, at de havde en million.

Hvis Tidal må dreje nøglen om, er det dårligt nyt for de streaming-brugere, der gik efter den højeste lydkvalitet, som er blandt de allertydeligste Tidal-fordele – foruden naturligvis Jay Z’s eksklusivitetsaftaler. Deezer tilbyder også lossless audio, men i øjeblikket kun på desktop.

Læs også: Teleselskab opkøber en tredjedel af Jay Z’s Tidal: Potentielt 45 millioner nye kunder

Annonce