Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Spotify ophøjer rappere til græsk gudestatus

Spotifys RapCaviar er en ekstremt indflydelsesrig playliste, der med over otte millioner følgere kan skabe hits og nye stjerner på helt egen hånd.

For at hylde nye hiphopartister og understrege hiphoppens kulturelle betydning har Spotify besluttet sig for at lave en RapCaviar Pantheon – altså en udstilling lig det, man lavede med græske guder i oldtiden – og simpelthen hugge tre skulpturer af nye hiphopartister, der har haft et gennembrud i år.

De heldige, der har fået hugget kæmpe skulpturer af sig selv, er Metro Boomin, SZA og 21 Savage, og de blev afsløret i fredags på Brooklyn Museum i New York. I år har Metro Boomin blandt andet udgivet mixtapet ‘Without Warning’ sammen med 21 Savage, der også har udgivet ‘Issa Album’ og været med på Post Malones ‘Rockstar’. SZA har udgivet gennembrudsalbummet ‘Ctrl’.

»Igennem tiden har mennesker haft et behov for at udødeliggøre andre for deres bidrag til samfundet. Den tid er kommet for hiphop. Ikke bare har hiphop domineret musikkultur, den har også domineret amerikansk kultur, og vi er beærede over at have kunstnere, der bryder grænser og former kultur, som de første i RapCaviar Pantheon-programmet«, lyder det fra Spotify.

Du kan se de imponerende skulpturer herunder og introduktionsvideoen til den nye Pantheon øverst – med voice-over af Pharrell.