»En nyklassiker inden for homofilmen« – se ’God’s Own Country’ på C More

Vera jonglerer personligt soloprojekt med Mø-produktioner: »Hun er 100 procent i kontrol, når hun laver numrene«

Vera jonglerer personligt soloprojekt med Mø-produktioner: »Hun er 100 procent i kontrol, når hun laver numrene«
Vera.
Vera udgiver i dag sin første solo-ep, som markerer slutningen på et år, der i den grad har budt på spændende projekter for den 26-årige producer.

2017 må siges at have været Veras år. William Asingh har introduceret en anderledes poplyd til den danske musikscene med singlerne ‘In and Out Of Love’, ‘Falling’ og ‘Nobody Else’, der introducerede Veras hemmelighedsfulde, dekadente popunivers. Det udbygges nu yderligere med udgivelsen af debut-ep’en ‘Good Job No Conversation’.

Derudover har Vera produceret til Møs ep ‘When I Was Young’, der udkom som en overraskelse i oktober. Her står Vera bag numrene ‘Turn My Heart To Stone’, ‘Linking With You’ og ‘Bb’, lavet sammen med producer-kammeraten Vasco.

Ep’en var et uventet træk fra Mø, der i de seneste år har bevæget sig i EDM-land med samarbejdspartnere som Major Lazer og Diplo, for på ‘When I Was Young’ var de dansevenlige og stort anlagte hooks lagt lidt til side. Numrene er blødere og mere tilbageholdende i deres udtryk, og at Vera har været med som producer er tydeligt. Blandt andet den luftige saxofon, der har været med på Vera-singlerne, hører man også i starten af ‘Turn My Heart To Stone’.

Saxofonen og en spansk guitar er også klart de mest karakteristiske elementer på ‘Good Job No Conversation’. Ep’en rummer syv numre, heriblandt et cover af James Blakes ‘Life Round Here’, og selv om man allerede har fornemmet en tydelig rød tråd på de tre singler, cementerer ep’en for alvor Veras enestående lydunivers. Det leder tankerne hen på vuggende palmer og kølige drinks, men har samtidig en blåtonet, skandinavisk kulde over sig.

William Asingh har mange bolde i luften og skifter mellem at arbejde på sit soloprojekt og at producere for andre. Selv om han tiltrak sig en del opmærksomhed som en af producerne bag Liss’ debut-ep i 2016, har 2017 været et særligt begivenhedsrigt år for Vera, hvor han virkelig har markeret sig som en lovende producer på den danske musikscene.

Hvordan kom det i stand, at du kom ind over Møs ep?
»Det er nogle år siden. Jeg boede sammen med hendes trommeslager. Jeg kan faktisk ikke huske, hvordan det skete, men i hvert fald fik vi nogle a cappellaer af hende, som Nick (Vasco) og jeg begyndte at arbejde på. Og til sidst endte det med at være de her sange«.

Har det været en anderledes oplevelse at producere noget for en kunstner, der er så stor som Mø efterhånden er blevet?
»Ja, på en måde. Jeg synes ikke, man har kunne mærke det her med, at hun var en meget kendt artist. Mø har haft det her label længe og har virkelig bevist, at når hun gør, som hun synes, så bliver det godt. Så jeg har kunne mærke, at hun er en succesfuld artist i den forstand, at man føler hun er 100 procent i kontrol, når hun laver numrene«.

Annonce

Selv om det er hendes ep, så synes jeg, at den indeholder mange karakteristiske træk og lyde, som man forbinder med dine Vera-sange. Er det vigtigt for dig at have en signaturlyd?
»Det ville nok være godt, hvis jeg sagde, at det ikke var vigtigt for mig. Fordi i virkeligheden skal det bare handle om hendes musik. Men jeg bliver da glad, når du siger, at man kan høre, at jeg har været med til at lave det.

Det er ikke fordi jeg vil have, at folk skal kunne høre, ‘gud, det er Vera’. Når jeg laver noget for andre skal jeg bare prøve at få det de har lavet til at stå endnu klarere. Men det er fedt, når det kan lade sig gøre, at min lyd kan blande sig med Møs lyd«.

Når du laver ting for andre, har du så den samme ejerskabsfornemmelse over det, som når du laver dit eget?
»Ja, helt klart. Med Liss var det svært for mig. Normalt er produceren jo med til at lave musikken, og så er det bandet, der bestemmer de sidste mix-ting, men jeg blev simpelthen så ulykkelig, da vi fik de første mix. Jeg synes, det var helt forkert. Så ville jeg ind og blande mig og sige, hvordan de skulle gøre, men folk var sådan: ‘Der er et band og et pladeselskab, som har meget mere at sige, end du har’. Jeg kunne ikke affinde mig med at skulle forlade noget, jeg havde givet så meget energi. Men jeg bliver bedre til det«.

Nu udkommer din debut-ep ‘Good Job – No Conversation’. Hvordan føles det at præsentere et samlet ep i modsætning til at udgive enkelte singler?
»Det er fedt. Jeg tror det er vigtigt med Vera-tingene, at de kommer ud samlet. Æstetisk hænger det meget sammen. Man skal have muligheden for at kunne høre, at kunstneren har valgt at samle numrene på en særlig måde. Så kan man bedre forstå det«.

Sangene på din ep har en ret atypisk poppet lyd. På hvilke måder synes du den adskiller sig fra andet popmusik i 2017?
»Den er meget langsom og blød, og på den måde skiller den sig måske lidt ud. Der er ligesom ikke noget, der bliver råbt op i hovedet af dig«.

Noget af det jeg forbinder særligt med din musik er den lidt eksotiske lyd. Hvor kommer den inspiration fra?
»Jamen, jeg synes egentlig ikke, det er eksotisk. Jeg synes, den er meget europæisk. Jeg ser det meget som, at det er noget man drømmer om herfra. Man drømmer om nogle varmere ting, men det lyder stadigvæk koldt. Melodierne er meget kolde, og vokalen ved man ikke rigtig, hvad er. Det lyder som vores forestilling om det eksotiske heroppe fra. Og så handler det også bare om, at det var meget for sjov i starten, da vi lavede det. Og det synes jeg altid musik skal være. Der skal være en lille snært af ironi«.

Selv om dine sange har det her raffinerede, lidt kolde udtryk, føler du så stadig, at du ligger en masse følelser i din musik?
»Altså jeg skriver jo ikke teksterne, men sangene giver et meget klart billede af, hvor jeg er. For eksempel havde jeg givet et beat til Off Bloom, som er mine gode venner, og så havde de skrevet en tekst, der handlede om nogle ting, de vidste, jeg synes var svære. Det blev jeg vildt rørt over. Og min kæreste har skrevet en tekst til ’Love Hurts’ fra ep’en, og den er nærmest, uden hun var klar over det, blevet en sang til min mor. Så helt klart, Vera er super personligt, og særligt musikalsk, der føler jeg, at jeg har min egen lille verden, hvor jeg forsøger at få tingene til at være så gode som muligt«.

Hvad er dit forhold til James Blake-nummeret, du har lavet et cover af?
»Det er et af mine yndlingsnumre overhovedet. Jeg sad sammen med Mads, som er med til at lave Vera, og han spillede temaet på guitar, og så lavede vi det bare lynhurtigt. Hvis man er på en eller anden café i Barcelona, kan der køre sådan en plade med nogle salsacovers af rigtige hits. Og jeg forestillede mig, at hvis der var et cover af James Blake på sådan en plade, så ville det lyde sådan her«.

Det virker som om, at 2017 har været et ret godt år for dig. Hvad har været den største oplevelse?
»Jeg tror, det må være at få min egen ep ud. Det bliver en god afslutning af året«.

Læs anmeldelse: Vera ‘Good Job No Conversation’