Her er 13 koncerter, du skal opleve i februar

Her er 13 koncerter, du skal opleve i februar
Omar Souleyman.
Foto: Chris Jackson/Getty Images
Februar byder på rigeligt med liveoplevelser – Chief Keef, Khalid og Daniel Caesar er udsolgt, men her er 13 gode koncerttilbud, hvor der stadig er billetter tilbage i skrivende stund.

Omar Souleyman
2. februar, Store Vega

Den syriske bryllupssanger Omar Souleyman er de seneste år blevet et regulært kultfænomen, også her i Danmark, hvor han ofte har givet koncerter. Med sin nærmest ikoniske mundering dukkede han op som en af de mange gæster til Den Sorte Skoles koncert på sidste års Roskilde Festival, og nu er han klar til at give Vega en solid dosis af hans spøjse blanding af techno og arabisk dabke-musik.


Marvelous Mosell
Turné

Marvelous Mosells retrohiphop har taget Danmark med storm, og med det længe ventede debutalbum ‘Magisk mytisk mageløs’ i bagagen er han klar til at turnere landet rundt og serverer sine ti milliarder rap-stilarter til publikum. Koncerten i Lyngby er udsolgt, og det samme gælder afslutningskoncerten i Store Vega til marts, men der er godt med andre muligheder for at finde ud af, hvorvidt Mosell rent faktisk er så god en danser, som han påstår – blandt andet i Roskilde, Odense og Skanderborg.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.

Nelson Can
Turné

‘EP3’ fra Nelson Can var en af sidste års bedste danske udgivelser, og åbningsnummeret ‘Break Down Your Walls’ var en af årets bedste danske sange. Gruppen er i topform for tiden, og efter at have turneret landet tyndt afslutter de med et stort show i Pumpehuset med en række indtil videre hemmelige gæstemusikere. Den afsluttende koncert er udsolgt, men der er stadig billetter til resten af turneen, inklusiv en mulighed for at se dem på hjemmebane i Atlas.


Circuit des Yeux
10. februar, Alice

Denne måned åbner Alice, et nyt spillested, der erstatter og forener Jazzhouse og Global, og et af de første navne er Circuit des Yeux. Den amerikanske folksanger, der går under det borgerlige navn Haley Fohr, gav koncert på den lille Gloria-scene på sidste års Roskilde Festival, og denne måned kan man igen se den avantgarde sangskriver opføre sine introverte, barokke kompositioner på en intim scene.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

Michael Gira
14. februar, Bremen Teater

Swans har længe været en af branchens mest nådesløse og innovative rockgrupper, og med deres seneste fire album har de gjort et comeback, man sjældent har set mage til. Gira har dog sagt, at Swans er færdige med den fase i deres karriere, og de skal i gang med en ny fase. Hvad det helt konkret betyder for gruppens musikalske udvikling er svært at sige, men Gira har lovet, at han til koncerten i Bremen Teater vil spille nogle af de kommende Swans-sange. Koncerten vil foregå med Gira alene på guitar, så vi får en meget anden oplevelse end den støjende lydmur, han ellers typisk præsenterer med Swans.


Nils Frahm
11. februar, Voxhall + 12. + 16. februar, Store Vega

Den tyske pianist Nils Frahm er en populær herre. Han giver tre koncerter denne måned, hvis man er interesseret i at blive forført af hans inciterende fusion af moderne klassisk og elektronisk musik. Alle tre koncerter er i soloformat, og hvis han kan leve op til standarden, han satte på Roskilde Festival i 2015, er det ikke en mulighed, man vil gå glip af.

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic

Lady Gaga
17. februar, Royal Arena

Oprindeligt var det planen, at den excentriske hitmager skulle forbi Royal Arena allerede i oktober 2017, men grundet sygdom endte hun med at udskyde sin europæiske turne kort inden hun ellers skulle optræde i København. Nu er hun klar til at tage revanche, og hvis det bliver bare halvt så storslået som hendes vanvittige Super Bowl-optræden, har man helt klart noget at se frem til.


Belle and Sebastian
21. februar, Studie 1

Siden 90’erne har den skotske gruppe Belle & Sebastian triumferet inden for kammerpoppen med deres finurlige, nostalgiske tekstunivers med album som ‘If You’re Feeling Sinister’ fra 1996. I 2015 beviste de med ‘Girls in Peacetime Want to Dance’, at de stadig er både kreative og ambitiøse i deres sangskrivning, og for tiden er de midt i udgivelsen af ep-trilogien ‘How to Solve Our Human Problems’. Del 1 og del 2 er ude allerede nu, og del 3 kommer kun få dage inden koncerten, så der er mulighed for at høre nogle spritnye sange fra bandet.

Sponsoreret indhold
'Brakland' er en foruroligende og gribende filmoplevelse
Martin Skovbjergs debutfilm kører seeren midt over med en kropslighed, der er sjældent set i dansk film. Se 'Brakland' eksklusivt på Blockbuster nu.
Blockbuster

Slowdive
21. februar, Store Vega + 24. februar, Voxhall

Shoegaze-pionererne i Slowdive fortryllede os i 2017 med deres første album i 22 år, og koncerterne sidenhen har også været mageløse, både på Roskilde Festival og i Studie 2. Selv om man altså har haft godt med muligheder for at opleve de drømmende englændere på dansk jord det sidste år, bliver koncertbilletterne stadig revet væk, og koncerten i Store Vega den 21. er allerede udsolgt. Der er dog stadig mulighed for at lade sig forføre af deres stemningsfyldte lydbilleder på Voxhall i Aarhus.


K-phax
23. februar, Rust

Den unge rapper K-phax vandt i 2016 KarriereKanonen med sin charmerende og ganske internationale hiphoplyd, og her på Soundvenue har vi også udnævnt den løsslupne sønderjyde til at være et af årets mest lovende nye danske navne. Den unge herre med de farverige dreads skal nu betræde samme scene som et af hans store idoler, amerikanske Lil Yachty, stod på for omkring et år siden. Hvis K-phax fortsætter med den fart, han har kører med for tiden, går der næppe længe, før det bliver svært at opleve ham i så intime rammer som disse.

Sponsoreret indhold
Iris Gold er den triste pige med de glade sange
»Jeg har prøvet at skabe en verden af glæde og positivitet for at kunne holde ud at være i en verden, der ikke var så nice.« Læs hele interviewet med Iris Gold her.
JBL

Grandmaster Flash
23. februar, Amager Bio + 26. februar, VoxHall

Den legendariske hiphop-dj Grandmaster Flash er ikke længere sammen med rapperne fra The Furious Five, som han blev berømt sammen med i sin tid, men det betyder ikke, at det kun er ham og dj-pult. Med sig har han et show betitlet ’Hip-Hop People, Places & Things’, der vil forsøge at genskabe stemningen fra hans storhedstid i 80’erne. Koncerten i Amager Bio er allerede udsolgt, men du kan stadig nå at skaffe billetter, hvis du vil se Grandmaster Flash i VoxHall.


Superorganism
25. februar, Lille Vega

I årets udgave af Breakin’ Sound udnævnte vi musikerkollektivet Superorganism til at være et af årets mest lovende nye udenlandske navne. Deres skøre, abstrakte popmusik er fyldt med overraskende, psykedeliske lyde, og deres videoer har konsekvent været lige så gribende og forvirrende som deres soniske univers. Deres lyd er så unik, at når man lige lytter til dem, har man praktisk talt ingen anelse om, hvad man kan forvente sig i en koncertsammenhæng, hvilket også i sig selv kan være meget tillokkende.


PartyNextDoor
26. februar, Studie 1

R’n’b-crooneren PartyNextDoor var i 2013 den første til at blive en del af Drakes pladeselskab OVO Sound, og han har sidenhen også vist sig at være en af deres største succeser. Hans mørke, verdensfjerne r’n’b-univers er inderligt og fængslende, og vi håber på, at han vil kunne omfavne Studie 1 med den samme stemning, som han skabte på sit seneste album, ‘P3’ fra 2016.

Advertisement