Jamaika slår sig sammen med Carmon og Ung Cezar på ghettosinglen ‘La Ma Li’

Jamaika slår sig sammen med Carmon og Ung Cezar på ghettosinglen ‘La Ma Li’
Jamaika på Roskilde Festival, 2016.
Foto: Mathias Fredslund Hansen/Soundvenue

Jamaika har siddet i fængsel det meste af tiden siden gemmebruds-ep’en ‘Sxb på fri fod’ fra januar 2016. De sange, der er kommet siden, som det fantastiske ‘Ansvar’ og Sivas-samarbejdet ‘Trip nok’, er altså nok indspillet for længe siden, men det giver dem også en særlig tyngde.

Sangene handler nemlig om at blive trukket tilbage til ghettoen og at længes efter frihed. Sådan er det også på den nye sang ‘La Ma Li’ med Nivå-rapperen Carmon fra duoen DC og Ung Cezar, der er Jamaikas barndomsven, som også huserer hos pladeselskabet Force One Music.

Jamaika synger, at »ghettoen den er alt vi kender« over et afdæmpet, klaverdrevet beat, der sagtens kunne have været med på 2016-ep’en. Gæsterapperne leverer garvede gaderap-vers, der fungerer som modspil til Jamaikas skrøbelige stemme.

‘La Ma Li’ er altså ikke en sang, der genopfinder Jamaikas lyd, men mere et nummer fra gemmerne til at minde os om, at han stadig eksisterer – bare bag tremmer.

Læs også: Et kig i krystalkuglen: 10 spådomme om dansk hiphop i 2018

Annonce