Kendrick Lamar annonceret til svensk sommerfestival – hvad er chancerne for en festivaloptræden i Danmark?

Kendrick Lamar annonceret til svensk sommerfestival – hvad er chancerne for en festivaloptræden i Danmark?
Kendrick Lamar.
Foto: Kevin Winter/Getty Images
Kendrick Lamar besøger København til marts, men en festivaloptræden fra Compton-rapperen står stadig højt på manges ønskeliste. Måske det kan gå i opfyldelse? Kendrick er netop blevet annonceret til den svenske festival Way Out West, der foregår i august og tidligere har delt mange kunstnere med det danske festivallandskab. Vi analyserer omstændigheder, muligheder og forbehold.

1. Er det sandsynligt, når han allerede giver koncert i Royal Arena?

Kendrick Lamar spiller i Royal Arena den 1. marts, så alene af den årsag kan man være skeptisk i forhold til, om man også kan forvente at se ham i det danske festivallandskab. Man bliver dog straks mere optimistisk over situationen, når man finder ud af, at han også spiller i Ericsson Globe i Stockholm den 3. marts. En arenakoncert udelukker altså ikke en festivalkoncert.

Royal Arena-koncerten blev udsolgt på 40 minutter, så der er uden tvivl stadig stor efterspørgsel på Kendrick Lamar blandt det dansk publikum. Det er også værd at nævne, at vi før har set store navne give danske koncerter inden deres festivaloptræden – blandt andet spillede The Weeknd i Royal Arena få måneder før sin optræden på Orange Scene.


2. Hvilke danske festivaler ligger tæt op ad Way Out West?

Koncerten i Stockholm ligger meget tæt på koncerten i Royal Arena, så man kunne oplagt forvente, at en mulig dansk festivaloptræden ville læne sig op ad Way Out West, der foregår 9.-11. august.

De to største danske festivaler, der bliver afholdt omkring det tidspunkt, er Smukfest (8.-12. august) og Haven (10.-11. august). Kendrick Lamar er måske en lidt for stor mundfuld for Haven, der godt nok har Brockhampton, men ellers heller ikke virker som festivalen, der sigter efter en rapper som ultimativt hovednavn.

Så er der Smukfest. De har pengene, så måske de vil prøve? Det ville godt nok være en overraskelse, hvis det skete.


3. Hvor i Danmark plejer man at kunne se Way Out West-navne?

Hvis vi kigger på sidste års plakat til Way Out West, finder man flere navne, der også figurerede rundt omkring i det danske festivallandskab i 2017.

Øverst er Frank Ocean, der spillede på NorthSide, The xx spillede på Roskilde Festival, og Major Lazer var forbi Smukfest. Lana Del Rey, Migos, Regina Spektor og Ryan Adams var dog ikke forbi nogen danske festivaler.

Det hele handler selvfølgelig om turnéplaner og praktik, men som ovenstående vidner om, kan navne på Way Out West-programmet sagtens være at finde på danske festivalplakater, som ligger (langt) før august. Hvis den givne kunstners Europa-turné er omfattende, er der selvsagt en større tidsperiode at råde over.


4. Hvor i Danmark spiller det nuværende Way Out West-lineup?

Det nuværende lineup til Way Out West gør os virkelig ikke klogere på, hvor vi muligvis kan forvente Kendrick. Vi ser Jorja Smith, Mura Masa og Noname, der ikke har annonceret nogen danske festivalkoncerter i år. Derudover ser vi kun navne, der skal spille på Heartland Festival (Lykke Li og Grizzly Bear), Musik i Lejet (J Hus) og Haven (Arcade Fire og Brockhampton). Vi ser ikke lige Kendrick på nogen af de tre festivaler, så der er åbent spil.


5. Hvordan ser Kendrick Lamars nuværende turnéplaner ud?

Kendrick Lamar har indtil videre annonceret to sommerkoncerter, hvor den ene er Way Out West. Den anden er Firefly Festival i den amerikanske by Dover i Delaware, der foregår den 15.-18. juni – altså efter NorthSide. Det ser altså ikke så sandsynligt ud, at Kendrick skal spille i Ådalen. De andre og mest oplagte muligheder er så Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest.

Tinderbox er den af disse, der har annonceret mest af det endelige program, så de er nok de mindst sandsynlige. Smukfest vinder absolut i forhold til timing, men det ville stadig slet ikke være svært at forestille sig Kendrick vende tilbage til Orange Scene, når vi ved så lidt om hans turnéplaner.

Vi krydser fingre for to gange Kendrick Lamar i Danmark i 2018.

TILFØJELSE: 23/1
Kendrick har siden artiklens publicering annonceret en større turné i USA, som dog ikke rykker ved muligheden for et besøg på de fleste af de danske festivaler.

Læs også: Alt du skal vide om Kendrick Lamars ‘Damn’-turné

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows