Musikåret 2017 i tal: Hiphop er større end rock for første gang nogensinde

Musikåret 2017 i tal: Hiphop er større end rock for første gang nogensinde
Kendrick Lamar. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det er egentlig ikke så overraskende, når man tænker på de(t) forgangne års største hits: Hiphop og rnb dominerer musikbranchen, mens rocken er stagneret.

Nu er de endelige statistikker over musikkonsumptionen for det seneste år dog begyndt at rulle ind og det gør hiphop-dominansen konkret: 2017 blev året, hvor hiphop overtog pladsen fra rock, som den mest lyttede genre i USA, ifølge musikanalyseinstituttet Nielsens 2017-rapport.

Nielsen opgør de mest populære artister ved hjælp af et samlet tal for albumsalg – fysisk, digitalt download og streaming – og her er otte ud af ti artister fra hiphop/rnb-genren. Drake og Kendrick Lamar er helt i top, mens Future, The Weeknd, Eminem og Lil Uzi Vert også er blandt de otte. De eneste pop-artister, der har sikret en plads på listen er Ed Sheeran og Taylor Swift, der tager tredje- og fjerdepladsen på listen.

Ingen kunstnere i genren rock er med på listen over årets ti mest populære kunstnere. De mest populære rockbands er Metallica på førstepladsen efterfulgt af Imagine Dragons, The Beatles, Linkin Park og Twenty One Pilots. Ganske sigende for rocken er også, at det fjerde mest lyttede rockalbum i 2017 er ‘Vol 2: Guardians Of The Galaxy’.

Vinyl-formatet bliver ligeledes ved med at vokse for 12. år i træk, så det nu udgør 14 procent af det samlede, fysiske albumsalg – der til gengæld samlet set er på retræte. Omvendt boomer streaming igen med en stigning på 59 procent sammenlignet med året før.

Det er naturligvis værd at bemærke, at opgørelsen ikke inkluderer videostreams, men det er svært at forestille sig, at det ville bringe rocken tilbage i førersædet.

Læs også: Sådan lavede man et hit i 2017 – fem tendenser, der regerede popåret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af