Post Malone sætter imponerende Spotify-rekord med ‘Rockstar’

Post Malone sætter imponerende Spotify-rekord med ‘Rockstar’
Post Malone.
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

2017 var et stort år for Austin Richard Post, bedre kendt under kunstnernavnet Post Malone. Han havde flere store hits i form af ‘Congratulations’ feat. Quavo, ‘Candy Paint’ og selvfølgelig ‘Rockstar’ feat. 21 Savage, hvor sidstnævnte strøg til toppen af stort set alle tænkelige hitlister. Det ser dog alligevel ud til, at 2018 kan blive et endnu større år for Dallas-rapperen. Blandt andet kan vi nok forvente, at han udgiver sit andet album ‘Beerbongs & Bentleys’ i løbet af året, men allerede nu kan han fejre, at ‘Rockstar’ har været på Spotifys globale førsteplads i længere tid end nogen sang før den.

Genius meddeler, at nyheden kommer fra Posts pladeselskab Republic, og tænker sig samtidig frem til, at ‘Rockstar’ formentligt overtager rekorden fra Ed Sheerans ‘Shape of You’, der med sine 1,4 milliarder afspilinger er den mest spillede sang nogensinde på streamingtjenesten. ‘Rockstar’ har stadig ‘kun’ 650 million afspilninger, men med 108 dage på førstepladsen kan det sagtens være, at den også en dag kan konkurrere med Sheerans megahit, når det gælder det totale antal streams.

Spotifys globale top 50 opdateres i modsætning til de fleste andre hitlister dagligt frem for ugentligt, og hvis man ser på de daglige afspilninger, er det svært at se, hvad der skulle kunne overtage førstepladsen. For tiden får ‘Rockstar’ mere end fire million afspilninger dagligt, mens andenpladsen, Camila Cabellos ‘Havana’, får 3,6 million afspilninger om dagen. Muligvis er den væsentligste konkurrent fjerdepladsen, Bruno Mars’ new jack swing-prægede ‘Finesse (remix)’ feat. Cardi B, der for tiden konstant stiger i popularitet.

På den danske top 50 er ‘Rockstar’ ikke nær så dominerende. Her er den på fjerdepladsen med 57.000 daglige afspilninger. Over den finder man på tredjepladsen ‘River’ af Eminem feat. Ed Sheeran (84.000 daglige aspilninger), på andenpladsen ‘Ligesom mig’ af Kesi (105.000 daglige afspilninger), og helt i toppen finder man ‘Langsom’ af Gilli (160.000 daglige afspilninger).

Læs også: Har Post Malone snydt hitliste-systemet med loopet video af ‘Rockstar’?

Annonce