Rapperne Dayzon og Kwame udgiver afrikansk-inspireret nummer – hør ‘Hva ska vi lave’

Rapperne Dayzon og Kwame udgiver afrikansk-inspireret nummer – hør ‘Hva ska vi lave’
Kwame og Dayzon.
Foto: Samy Khabthani

Dayzon har tidligere imponeret med beskidt gaderap på sange som 2017-nummeret ‘Stik mig et kald’ med Marwan, hvor rapperen henrykkede med hurtige flows og en rimelig benhård attitude.

Dengang hed han Dayson med ‘s’, men nu går rapperen altså under navnet Dayzon, og prøver samtidig kræfter med en ny lyd på nummeret ‘Hva ska vi lave’, der også har rapperen Kwame med på vokal. Sangen er klart inspireret af afrikanske rytmer – men ikke på samme måde, som den fremherskende såkaldte afrobeat-lyd.

Det her er hårdere, mere pulserende, og det lyder faktisk en anelse som den franske rapper MHD, der kalder sin musik for afro trap. Derudover er sangen ifølge rapperne selv inspireret af brasiliansk baile funk – det er en ny lyd i dansk sammenhæng, og den unikke stil skyldes måske også, at ‘Hva ska vi lave’ er blevet til med de hollandske producere Diquenza og Plasedo.

Nummeret er samtidig den første udgivelse på den danske afdeling af det legendariske pladeselskab Def Jam. Lige nu er der dog ikke mere info om, hvordan det pladeselskab kommer til at fungere i dansk sammenhæng.

Læs også: Et kig i krystalkuglen: 10 spådomme om dansk hiphop i 2018

Sponsoreret indhold
Slip kreativiteten løs med grafik på gaming-niveau
Fantastisk grafisk ydeevne – uanset om du er designer, udvikler eller gamer. Læs mere om ASUS’ nye ZenBook Pro 15 her.
ASUS