Seal langer ud efter Oprah Winfrey og Hollywoods forsinkede kamp mod seksuelle krænkelser

Seal langer ud efter Oprah Winfrey og Hollywoods forsinkede kamp mod seksuelle krænkelser
Seal
Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images

Selvom de fleste er enige om, at MeToo-bevægelsen i udgangspunktet er positiv, er den på det seneste også blevet ramt af intern kritik. Tidligere på ugen kaldte Catherine Deneuve og 100 franske kvinder bevægelsen for en heksejagt, mens for eksempel Rose McGowan, der var blandt de første kvinder, som stod frem, konstant har kritiseret eksempel Meryl Streep for først at tale om problemet nu.

Nu blander den britiske soulsanger Seal sig i debatten med et polemisk Instagram-billede af Oprah Winfrey, der blandt andet kindkysser Harvey Weinstein, flankeret af teksten »when you have been part of the problem for decades, but suddenly they all think, you’re the solution«.

Hun blev skamrost efter sin skarpe takketale til Golden Globe-uddelingen, hvor hun fokuserede kraftigt på MeToo-bevægelsens følgevirkninger og USA’s samlede fremtid. Det fik flere til at spekulere i, at talkshowværten ville gå efter præsidentposten i nær fremtid. Den køber Seal ikke.

Det har naturligvis ført til stærke reaktioner på Instagram, hvor nogle blandt andet mener, at han er en hykler (Seals eks-kone Heidi Klum havde et samarbejde med Harvey Weinstein på realityshowet ‘Project Runway’) og en Uncle Tom – altså en sort person, der ikke identificerer sig som sort. Modellen Chrissy Teigen skrev blandt andet i kommentarerne: »Hmm. Let’s just say we’ve all heard things about each other, haven’t we?«

Derfor har Seal i en Facebook-video uddybet sit synspunkt og årsagerne til, at han delte billedet. Her lyder budskabet, at han altså ikke angreb Oprah Winfrey som sådan, men i stedet hele den nypuritanske Hollywood-kultur, der ikke bringer egentligt fremskridt med sig.

Mens mange sikkert kan erklære sig enig med Seal, har hans måde at fremlægge sit synspunkt på nok ikke gavnet budskabet.

Læs også: Oprah Winfrey blev Golden Globes dronning med dundertale for #Metoo – se hele højdepunktet her

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.