Young Thug sammenligner sig selv med Martin Luther King på den provokerende ‘MLK’

Young Thug sammenligner sig selv med Martin Luther King på den provokerende ‘MLK’
Young Thug på Roskilde Festival, 2016.
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Young Thug er en af vor tids mest skelsættende og provokerende hiphopfigurer, og det er en rolle, han omfavner til fulde på sin nye single, ‘MLK’ feat. Trouble & Shad da God, der blev udgivet i går i anledning af Martin Luther King Day i USA. Initialerne i sangtitlen refererer direkte til borgerrettighedsforkæmperen, og i sangen sætter Young Thug lighedstegn mellem sig selv og Luther King.

Nummeret starter med linjen »I was having a dream«, en reference til Martin Luther Kings berømte ‘I have a dream’-tale. Hvor Kings drøm handlede om lighed mellem hvide og sorte, handler Young Thugs drøm om at køre Rolls Royce og købe lige det, han har lyst til.

Thugger sammenligner da, at Kings aktivisme resulterede i konkrete politiske ændringer med, at han selv i dag er en rig rapper, der kan købe hvad end, han peger på – de fik altså begge i et vist omfang deres drømme opfyldt, og dette understreger Young Thug med linjen »Turned to Martin Luther King overnight«.

Versene har ikke nær så mange referencer til borgerretighedsbevægelsen som omkvædet har, men med linjer som »Black diamonds, Black History Month« er stemningen vist også sat, og det klaverdrevne beat minder meget om en blanding af den typiske Young Thug-lyd og de følsomme soundtrack-singler, Common har leveret til borgerretighedsfilmene ‘Selma’ og ‘Marshall’.

Er Young Thugs sang morsom, eller går han over stregen? Det er svært at afgøre. Man kan jo på den ene side sagtens sige, at han har fat i noget, da han nok ikke ville være i stand til at være så rig, hvis det ikke var for borgerrettighedsbevægelsen. Så måske er der nogle paralleller, man kan trække mellem hans sorte diamanter og Black History Month. Men han skubber nok lige til grænsen, når han sammenligner sig selv med Martin Luther King.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.