Kom tæt på tilblivelsen af ‘Black Panther’s stærke score i ny video

Kom tæt på tilblivelsen af ‘Black Panther’s stærke score i ny video
Chadwick Boseman i 'Black Panther'.

I torsdags havde den ventede Marvel-film ‘Black Panther’ danmarkspremiere, og selvom den musikmæssige opmærksomhed primært er gået til det Kendrick Lamar-kuraterede soundtrack, byder filmen også på en række instrumentale kompositioner, der blander traditionel afrikansk musik ind i den lyd, man ellers forventer fra en actionpræget superheltefilm.

I en ny video fra Genius besøges komponisten bag underlægningsmusikken, svenske Ludwig Göransson, der også har lavet musik til blandt andet ‘Community’, ‘New Girl’ og ‘Black Panther’-instruktøren Ryan Cooglers foregående film, ‘Creed’. Göransson har desuden været med til at skrive mange af Childish Gambinos sange gennem tiden.

I videoen snakker Göransson om, hvordan han inkorporerede den afrikanske musik i sine kompositioner. Han tog kontakt til den senegalesiske folkemusiker Baabaa Maal, som lærte ham meget om vestafrikanske musiktraditioner. Han kommer blandt andet ind på brugen af percussion-instrumentet tama (på engelsk: talking drum), som han blander sammen med 808-trommer og orkesterarrangementer for at skabe en lyd, der er helt unik for filmens fiktive nation Wakanda.

Annonce