17-årig mand planlagde terrorangreb på Justin Bieber-koncert – har nu fået livstidsdom

17-årig mand planlagde terrorangreb på Justin Bieber-koncert – har nu fået livstidsdom
Justin Bieber.
Foto: Jason Merritt/Getty Images

Den 17-årige waliser Lloyd Gunton blev sidste år fundet skyldig i at planlægge et terrorangreb på en Justin Bieber-koncert i Cardiff, Wales. Koncerten foregik blot en måned efter terrorangrebet på Ariana Grande-koncerten i Manchester, hvor 22 mistede livet. Nu meddeler The Guardian, at Guntons dom er blevet afgjort.

Han er blevet idømt en livtidsstraf med mindst 11 år i fængsel, før en prøveløsladelse så meget som overvejes.

Terrorhandlingen var tiltænkt som et selvmordsangreb, og det lokale politi fandt i hans hjem en selvmordsnote, hvorpå der stod: »Jeg er soldat for Islamisk Stat. Jeg har angrebet Cardiff i dag fordi jeres regering bliver ved med at bombe i Syrien og Irak. Der vil være flere angreb i fremtiden«.

Politiet fandt endvidere ud af, at Gunton researchede sikkerhed ved spillestedet, og de fandt en kløftehammer og en daggert i hans skoletaske.

Gunton påstår selv, at han ikke rent faktisk havde tænkt sig at udføre angrebet, og at han blot researchede sikkerheden grundet en interesse i, hvor let det hypotetisk ville være for en terrorist at finde ud af, hvad man skulle gøre.

Annonce