Cardi B tvivler på, at #MeToo kommer til at påvirke hiphop

Cardi B tvivler på, at #MeToo kommer til at påvirke hiphop
Cardi B. (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

I et nyt interview med Cosmoplitan kommer Cardi B ind på #MeToo-bevægelsen, som hun sætter i perspektiv til sin fortid som musikvideomodel. Mens hun synes, det er godt at se, hvordan overgreb endelig italesættes i Hollywood, tvivler hun på, at noget lignende kommer til at ske i hiphoppens verden, især i forhold til netop modeller:

»Mange modeller har talt ud om det her, og ingen giver en fuck. Da jeg prøvede at være model, var folk sådan: ‘Så du har lyst til at være på forsiden af det her magasin?’ – og så hiver de deres pikke frem. Jeg tør vædde med, at hvis en af disse kvinder rejser sig og snakker om det, vil folk sige ‘Hvad så? Du er en ho. Det er ligemeget«.

Hun kritiserer endvidere de højtstillede mænd, der har støttet #MeToo, og siger om dem: »De her producere og instruktører, de er ikke woke, de er bange«.

Cardi B har en interessant pointe i, at #MeToo i underholdningsindustrien fortrinsvist har vedrørt kvinder, der i forvejen var berømte og i en vis grad havde en platform. Mens det selvfølgelig har været vigtigt at høre deres side af historien, påpeger Cardi B, at for eksempel videomodeller, strippere og andre ikke-berømtheder ikke har haft samme muligheder for at vække opmærksomhed omkring deres oplevelser.

Læs også: Roskilde-aktuelle Cardi B er ikke et one-hit wonder: Her er syv sange, der beviser det

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af