De fem bedste Kendrick-numre i Royal Arena – rangeret

De fem bedste Kendrick-numre i Royal Arena – rangeret
Kendrick Lamar til Grammy Awards (fotografer var ikke tilladt i Royal Arena).
Foto: Kevin Winter/Getty Images
Kendrick Lamar lod publikum rappe en hel sang for ham, dukkede pludselig op i et lysende bur midt i publikum og skabte et gåsehudsfremkaldende øjeblik. Her er vores fem favoritsange fra koncerten i Royal Arena.

5. ‘Love’

I modsætning til så mange andre arenakoncerter dalede Kendrick Lamar-showet ikke i intensitet, når han spillede de mere stille sange fra bagkataloget.

Især ’Love’ var et smukt øjeblik. Her er tale om en af Compton-rapperens sjældne, rendyrkede kærlighedssange, der er blevet lidt af et efternøler-hit fra ’Damn’ – den skabte et ægte, følsomt øjeblik, der dannede en fin modvægt til de mere hårdtslående sange. Måske er sangen så smuk, fordi den er lidt atypisk for Kendrick: Hans sange har tit mange betydningslag og metaforiske konstruktioner, men ’Love’ er helt klar i sit budskab. Kærligheden er ikke tvetydig – det kunne mærkes i Royal Arena, da Kendrick stod forrest på scenen og kiggede sit publikum i øjnene.


4. ‘DNA’

Hvis du googler ‘Hvordan skal jeg starte min udsolgte arenakoncert?’, burde det her komme frem. Efter en tilpas bombastisk intro trådte Kendrick ind på scenen – nej vent, han trådte ikke ind, han materialiserede. Som en frelser beamet ned fra himlen.

Derefter viste han den slags geniale timing, der karakteriserede hele koncerten. For Kendrick Lamar var tavs og ubevægelig, mens salen kogte. Og på det helt perfekte tidspunkt slap han ’DNA’ løs: Det føltes som om, han havde holdt en rasende kamphund tilbage for så pludselig at give den slap line. Det var perfekt, at han startede med et hit som det her i stedet for at gemme ’DNA’ til senere, for åbningsnummeret lagde fundamentet for en koncert, der på intet tidspunkt mistede sit momentum.


3. ‘Alright’

Der er ikke mange kunstnere, der har et nummer som ’Alright’: En sang, der er blevet synonym med ikke bare en samfundsbevægelse, men en følelse. For det er kun halvdelen af historien, at ’Alright’ er blevet hymnen for Black Lives Matter-bevægelsen – det er lige så vigtigt, at sangen er blevet lyden af selve håbet i dén bevægelse.

Det er netop ikke en aggressiv eller en deprimeret sang, men en håbefuld, opløftende sang. Det var de følelser, der skyllede gennem salen, da alle tændte deres lys til ’Alright’, mens gulvet gyngede.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay

2. ‘Humble’

I min anmeldelse af koncerten skriver jeg, at ‘Humble’ inkarnerede hele koncerten i Royal Arena. Den viste nemlig, hvor totalt i kontrol Kendrick var.

Han lod nemlig publikum rappe hele sangen selv, mens han stedvis dirigerede folkemængden videre med et par ord. Det var et ekstremt magtfuldt øjeblik – og da rapperen efterfølgende slap beatet løs og selv rappede sangen, skabte det et af de mest euforiske øjeblikke, der har været i den unge Royal Arena nogensinde.


1. ‘Money Trees’

Da Kendrick Lamar rappede ’Money Trees’ fra en stor søjle midt i Royal Arena, mens hans hvide kappe var badet i sakralt lys, viste han, hvordan man får sine mindre kendte sange til at blive fantastiske øjeblikke til en arenakoncert. Han gjorde det også med en sang som ’Pride’, hvor han var viklet akrobatisk sammen med en danser, men rejsen fra ’Lust’ til ’Money Trees’ var genial.

Tricket, hvor en kunstner pludselig er midt i publikum, er set før, men sjældent så flot som her: Pludselig befandt Kendrick Lamar sig i et funklende, lysende bur midt i salen, hvor han spillede ’Lust’. Derefter løftede han sig ud af tremmerne og stod pludselig på toppen af en søjle til den euforiske ’Money Trees’. Rejsen fra buret til toppen af menneskehavet er det perfekte symbol på Kendrick Lamars udvikling til det, han er nu: Den bedste rapper overhovedet.

Læs anmeldelse: Kendrick Lamar i Royal Arena: En kung fu-lektion fra en mesterlig rap-sensei

Læs også: Kendrick i Royal Arena: Se publikums bedste Instagram-billeder og -videoer fra koncerten

Se også vores trivia-test af folkene i køen til Kendrick Lamar pop-up shop:

Advertisement