Hans Philip kommer forbi SMK til en snak om ‘Ritualer’

Hans Philip kommer forbi SMK til en snak om ‘Ritualer’
Hans Philip.
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

‘Ritualer’ er en ny serie af kortfilm, der får premiere på Statens Museum for Kunst den 7. marts og 4. april. Kortfilmene tager udgangspunkt i det kreative ritual, og i de ni film møder man en række personligheder fra kunsten og musikkens verden for at komme ind til kernen af, hvordan man skaber noget fra intet.

På SMK vises ‘Ritualer’ for første gang offentligt, og med i de ni kortfilm er Hans Philip fra hedengangne Ukendt Kunstner, billedkunstner Martin Bigum, modemand Erik Brandt, dokumentarist Mads Brügger, kunstner Ingvar Cronhammar, dramatiker Kirsten Dehlholm, tidligere pianist og underdirektør i Tivoli Nikolaj Koppel, kok Erwin Lauterbach og forfatter Knud Romer.

Fire af de kreative personligheder stiller også op til artist talks, og den 7. marts er Mads Brügger og Hans Philip klar til at dele deres tanker, mens Martin Bigum og Erik Brandt sætter sig i stolene den 4. april.

‘Ritualer’ er produceret af selskabet Verdens Bedste Nogensinde, og bag står producer Oliver Enné, instruktør Thomas Howalt Andersen, fotograf Rasmus F. Quistgaard og co-producer Michelle Sonne.

Oliver Enné udtaler i en pressemeddelelse:
»For os var Statens Museum for Kunst det ideelle sted at vise filmene. Vi har haft høje ambitioner med serien i vores produktion og i valget af medvirkende, så det er et stort skulderklap, at SMK har valgt at vise filmene. Museet er garant for det ypperste inden for kunst og kulturformidling, og repræsenterer i sig selv nye måder at tænke og arbejde på«.

Den 7. marts og 4. april vil der være artist talks fra 17.30 og filmvisning fra 18.00-20.00. Indgang koster 110 kr.

Annonce