Cardi B’s debutalbum er en guidebog til, hvordan du håndterer en utro kæreste

Cardi B’s debutalbum er en guidebog til, hvordan du håndterer en utro kæreste
Cardi B til MTVs VMA Awards i 2017.
Foto: Rich Fury/Getty Images
Har du nogensinde drømt om at putte gift i en utro kærestes morgenmad? Det har Cardi B. Faktisk er teksterne på rapperens nye debutalbum nærmest en guide til, hvordan man skal håndtere et negativt forhold og/eller en utro kæreste.

Cardi B er både en virkelig god rapper og en ekstremt karismatisk karakter på de sociale medier. Men mens hun har været bramfri og ufiltreret på Instagram, har hendes sange primært været bangers, der viste en uovervindelig og magtfuld Cardi.

Indtil nu…

For hendes albumdebut ’Invasion of Privacy’ kredser konstant om kærlighed og forholdsdynamikker – især de negative af slagsen. Faktisk handler sangene ofte om en utro, illoyal partner, og om Cardis reaktioner på denne og dennes handlinger. Det er måske lidt overraskende set i lyset af, at hun jo er forlovet med Offset fra rapgruppen Migos og netop har annonceret sin graviditet. Men sangene kan jo lige så godt være baseret på hændelser før Offset.

I min anmeldelse af albummet kaldte jeg sangene om kærlighedens bagside for en slags eksorcisme: Måske er det netop forud for forlovelse og familiestiftelse, at man er nødt til at få udløb for de her mørke følelser.

Uanset hvad, så byder albummet på en række guldkorn til, hvordan man skal håndtere kærlighed, utro partnere og sociale medier – vi har samlet de vigtigste pointer i en slags Cardi-guide til kærligheden.


Først og fremmest: Det her er en guide til stormfulde forhold

Okay, det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at den tidligere stripper, social media-karakter og nuværende hiphopstjerne, der oven i købet er forlovet med flamboyante Offset, ikke har et stille og roligt lad-os-bare-se-en-film-forhold.

På ’Be Careful’ sammenligner hun sig selv og kæresten med karaktererne Tommy og Keisha fra den turbulente gangsterfilm ’Belly’, mens hun beskriver potentielle partnere sådan her på ’I Do’: »For the record, I set records, record sales / I like niggas that been in and outta jail«. Så er scenen sat.


Tænk, før du liker

»Man, I thought you would’ve learned your lesson / ’bout likin’ pictures, not returnin’ texts« (‘Be Careful’)

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli

Jep, vi lever i en social media-tidsalder, hvor et like aldrig bare er et like, og hvor alt kan screenshottes. Så tænk dig om, før du liker. Og….


Husk at svare på beskeder, duh

»Learn to text with your nose if your thumb broke« (’Ring’)

Det er hermed officielt: En brækket tommelfinger er ikke en undskyldning for ikke at svare på beskeder.


Apropos beskeder: Det er rigtig dumt at prale med utroskab i gruppechatten

»I seen ya’ll little group texts / where you brag about your hoes« (’Thru Your Phone’)

I gamle dage kunne man være så uheldig at finde en masse kærlighedsbreve fra en anden person i sin kærestes skrivebordsskuffe. Men i 2018 er der millioner af muligheder for at falde over partnerens hemmeligheder – blandt andet gruppechatten.


Afbryd kontakten med gamle flammer

»You still stutter after certain questions / you keep in contact with certain exes« (’Be Careful’)

Ekskærester + Cardi = dårlig kombination (især hvis du stammer.)


Lad i det hele taget bare være med at være utro. Or else…

»I’ma make a bowl of cereal with a teaspoon of bleach / serve it to you like, ’here you go, nigga, bon appétit’« (’Thru Your Phone’)

Halvdelen af ’Invasion of Privacy’ handler om komplikationerne ved at være i et usikkert forhold. Den anden halvdel er fantasier om, hvad Cardi har tænkt sig at gøre, hvis hendes mistanker viser sig at være funderet.

Senere i det vers, som citatet foroven er taget fra, fantaserer hun om at knivstikke (eks-)kæresten, mens sangen starter med, at hun vil ringe til hans mor og sige, at hendes søn er en »bitch«.

Så ja, »ikke være utro« er nok ret meget det vigtigste tip, Cardi giver. Og angående personen, kæresten er utro med…


Hvis nogen sender nøgenbilleder til din kæreste, har Cardi B et forslag

»And you can tell your little bitch / I screenshotted all her naked pics / oh, you wanna send nudes to my man? / wake up and see your boobs on the ’Gram!« (‘Thru Your Phone’)

Okay, vi kan naturligvis ikke stå inde for hævnporno. Overhovedet. Men som hævnfantasi er den her ret slagkraftig.


Nogle gange er det bedst at være kold

»Teach me to be like you so I can not give a fuck« (’Be Careful’)

Hårdt, men sandt.


Hellere intet forhold end et usundt forhold

»Leave his texts on read / leave his balls on blue« (‘I Do)’

’Invasion of Privacy’ slutter med det triumfernede ’I Do’, der er en slags selvsikker uafhængighedshymne. Hvis man ser albummet som en slags terapeutisk guide til at slippe ud af et negativt forhold, er det her øjeblikket, hvor hun skiller sig af med al den negative bagage.

Cardi B er fri, mens eks’en sidder tilbage med blue balls. Hurra for et happy end!

Læs anmeldelse: Cardi B ‘Invasion of Privacy’

Læs også: Cardi B aflyser koncert på Roskilde Festival

Læs også: Fem oplagte hiphop-afløsere til Cardi B’s aflyste Roskilde-koncert

Sponsoreret indhold