Gadefesten Karrusel i Odense vender ikke tilbage i 2018

Gadefesten Karrusel i Odense vender ikke tilbage i 2018
Karrusel, 2016.
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Fra 2014-2017 har holdet bag Distortion (firmaet Nus/Nus) arrangeret den tre dage lange gadefest Karrusel i Odense, som har trukket på samme træk som storebroren i København. Men Karrusel vender ikke tilbage i 2018, skriver Odense Kommune i dag.

En ny arrangør står klar til at overtage festen, som hænger sammen med studiestart. Odense Kommune har lavet en aftale med foreningen We Celebrate Odense, som er en sammenslutning af Studenterhuset, Posten, Ungdomshuset og Warehouse Festival.

Den nye festival kommer til at bære navnet Generator og vil løbe fra 6.-9. september.

Odense Kommune og We Celebrate Odense har lavet en aftale, der strækker sig over tre år. I aftalen ligger også et event, som skal finde sted under vinterens studiestart.

We Celebrate Odense får et årligt tilskud på 1,5 millioner kr. frem til 2020 (faldende til 1,4 millioer i 2020) samt en sponsoraftale på 200.000 kr. årligt fra 2018-2020.

»Vi er stolte over at få opgaven med at skabe studiestartsfesten i Odense. Vi glæder os til at skabe en kæmpe fest for byens studerende og sætte vores markante præg på byen den første weekend i september. Festen kommer til at hedde Generator, fordi arrangører, græsrødder og studerende sammen vil generere fest, fællesskab og kreativitet« udtaler Anja Følleslev, formand i We Celebrate Odense.

Ifølge DR Fyn løb Nus/Nus’ aftale om tilskud fra Odense Kommune til og med 2017, men firmaet har indtil for nyligt troet, at de også skulle arrangere festivalen i 2018.

»Vi ses 6-7-8 september 2018!«, står der blandt i et opslag på Karrusels Facebook fra 31. december, 2017.

»Der lå ikke nogen fast kontrakt, men der lå en naturlig forventning om at fortsætte det gode samarbejde«, siger Nus/Nus’ Thomas Fleurquin til DR Fyn og fortsætter: »Vi overvejer nu, om det er muligt at gennemføre dele af arrangementet uden kommunens hjælp. Vi har fået en melding om, at vi skulle være velkommen til at bruge byrummet uden at få støtten«.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold