Ny undersøgelse siger, at hitlisternes popmusik er blevet mere trist siden årtusindskiftet

Ny undersøgelse siger, at hitlisternes popmusik er blevet mere trist siden årtusindskiftet

En gruppe fra University of California har kigget på 500.000 sange, der blev udgivet i UK mellem 1985 og 2015 og kategoriseret dem efter stemning og øvrige kriterier. Denne undersøgelse har vist, at siden start-00’erne er hitlisternes popmusik blevet mere trist. Dette meddeler Associated Press News.

Undersøgelsen er samtidig kommet frem til, at der siden 80’erne konstant er kommet flere og flere sange med kvindelige vokalister (ganske spøjst målt i andelen af mænd), at der siden start-00’erne stort set konstant er blevet udgivet mere og mere elektronisk popmusik, mens hitlisterne faktisk begyndte at bevæge sig væk fra det efter dance-bølgen omkring årtusindskiftet – hvor dansevenligheden naturligvis også havde et kortvarigt peak.

Musikken er også så småt blevet mere dansevenlig siden 80’erne, mens den samtidig er blevet mindre agressiv – især hitlistemusikken i sidstnævnte tilfælde. Den er også blevet mere atonal, hvilket nok især handler om den stigende popularitet af rapmusik. Det største styrtdyk er dog ved musikkens klangfarve. Popmusik var i 2013 mørkere end nogensinde før.

Læs undersøgelsen HER. Graferne herunder viser tendenserne for henholdsvis analyserede sange fra Billboards top 100-hitliste og sange, der ikke kom på hitlisten.

Læs også: Ny undersøgelse viser, hvilke musikfans der er åbne, ekstroverte og neurotiske

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.