Roskilde Festival opfører ti meter høj kopi af Donald Trumps Mexico-mur

Roskilde Festival opfører ti meter høj kopi af Donald Trumps Mexico-mur
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Roskilde Festival har i dag offentliggjort årets fulde kunstprogram.

Et af de store kunstværker i år er fire ti meter høje kopier af de mure, som Donald Trump har ladet bygge som prototyper ved USA’s grænse til Mexico. Dette værk har fået navnet ‘Equality Walls’, og de opstilles i nærheden af Orange Scene.

Disse mure vil spærre for vejen til Orange Scene, men det er naturligvis muligt at komme uden om dem – du kan se en illustration forneden.

Signe Brink Wehl, der er programansvarlig for Arts & Activism på Roskilde Festival, siger i en pressemeddelelse: »Trumps mure er på én gang meget æstetiske, dybt skræmmende og højaktuelle på den globale dagsorden. De er stærke symboler på en problematik, der ikke alene gælder i USA, men i hele verden, hvor fællesskaber lukker sig om sig selv og øger uligheden. Derfor var det oplagt for os at fremvise og samtidig give dem et navn, der peger på den problematik, vi gerne vil sætte fokus på, nemlig lighed eller manglen på samme«.

Derudover byder årets program på blandt andet siddeinstallationer, der er tilpasset kroppens måde at holde på smartphones, ‘vejrhaner’, der peger i retning af gæster gennem deres personlige data, og ‘skattelybanko’, hvad end det så skal betyde. For ikke at forglemme al den spændende kunst på KlubRå.

Læs om alle de 100 kunstoplevelser på Roskilde Festivals website, og tjek samtidig alle de skemalagte punkter i kunstprogrammet via den opdaterede tidsplan.

Equality Wall, illustreret af Mihewi Fürstenwald.

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold