Heartland: Verdenstjernen Mø triumferede på hjemmebanen

Heartland: Verdenstjernen Mø triumferede på hjemmebanen
Mø på hjemmebanen Heartland Festival.
Foto: Tobias Stæhr Jakobsen
Heartland: Verdenstjernen Mø triumferede på hjemmebanen
5 6

Koncert, Heartland Festival

Den store produktion var kørt i stilling på scenen i form af store visuelle skærme, og stemningen blandt den talstærke forsamling foran scenen sitrede af forventning. Det klassiske scenarie til en koncert med et hovednavn. Og man må sige, at Mø absolut gjorde sig fortjent til denne natteseance på Heartlands største scene.

Uden fanfare startede seancen med en voluminøs ‘Roots’, hvor hovedpersonen både demonstrerede en dybt kontrolleret vokal og lagde effektive knæk på fraseringerne.

Så var vi i gang, og synergien mellem lokalhelten og publikum var elektrisk. Odensepigen erklærede sin kærlighed til Fyn og holdt publikumskontakten i et stramt greb med talrige »Hvad så, Heartland«-skrig. ‘Pilgrim’ blev dedikeret til svigermor, der havde fødselsdag.

Det var to dimensioner, man noterede sig under koncerten: Bevægelsen mellem vildskaben og romantikken. Setlisten doserede kløgtigt de insisterende bangere og de inderlige øjeblikke i en ligelig fordeling.

I ‘Kamikaze’, ‘Get it Right’ og ‘Drum’ var pladsen og scenen i fysisk symbiose som én organisk masse, og ‘9 (After Coachella)’ udviklede sig til en kollektiv aerobicøvelse mellem Mø og publikum.

Mø (Foto: Tobias Stæhr Jakobsen).

Koncertens format havde optimale betingelser til at folde sig ud. Møs medrivende moves og hyppige ture ned blandt publikum og trommeslager Rasmus Littauers ekspressive spil maksimerede yderligere koncertens fysiske dimension.

Som klædelig kontrast til det fysisk insisterende gav ‘Mercy’, ‘Turn My Heart to Stone’ og en nedbarberet version af Major Lazer-kollaborationen ‘Cold Water’ med blot guitar og fællessang mulighed for at hengive sig til de musikalske nuancer og det stærke melodimateriale.

‘Lean On’ og ‘Final Song’ satte turbo og trumf på det absolutte klimaks med Mø crowdsurfende i den sidste nærkontakt med publikum, hvis hengivenhed var fuldkommen.

»I just wanna spend the nights with you«, proklamerede hun, og denne lune nat på Egeskov Slot var følelsen gensidig. En blændende optræden, som manifesterede Møs format som verdensstjerne.

Læs også: Fryd er med til at forme Møs stil: »Projektet er så stort, der er rigtig meget på spil«

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold