Pussy Riot idømt 15 dages fængsel efter VM-protest – slipper ny video og single

Pussy Riot idømt 15 dages fængsel efter VM-protest – slipper ny video og single
Pussy Riot i Chicago, marts 2018. (Foto: Scott Olson/Getty Images)

Da VM-finalen i Moskva i søndags løb af stablen, var det ikke kun de franske og kroatiske fodboldspillere, der indtog fodboldbanen. De fire russiske punkpop-aktivister i Pussy Riot løb nemlig ind på fodboldbanen iklædt politiuniformer i protest mod landets politiske styre, politiske fanger og valgkorruption.

Tre af de fire medlemmer af det kontroversielle kollektiv nåede at løbe ind på banen, mens den fjerde blev stoppet på vej ind. Alle blev sigtet for at have overtrådt reglerne for tilskuere ved sportsevents og at være ulovligt iklædt politiuniformer. De tre medlemmer, Veronica Nikulshina, Olga Kurachyova og Pyotr Verzilov, der nåede ind på banen, blev i går idømt 15 dages fængsel, mens det fjerde medlem, Olga Pakhtusova, afventer dom. Nikulshina er desuden blevet bandlyst fra deltagelse i fremtidige sportsevents på ubestemt tid, Verzilov i tre år.

Efter oprøret delte Pussy Riot en række krav (der kan læses via The New Yorker her), der kredser om korruption i landets politiske styre og politivæsen. Det sjette og sidste krav lød således: »Turn the earthly policeman into a Heavnly Policeman«.

I kølvandet på aktionen har Pussy Riot nu udgivet et nyt nummer med tilhørende video under titlen ’Track About Good Cop’. Det russisksprogede, EDM-punkede track følger en ung politimand, der danser igennem – angiveligt en politimand i forvandlingen fra jordisk til himmelsk, som opfordringen lød.

Med ’Track About Good Cop’ følger ni yderligere krav fra Pussy Riot – heriblandt løsladelsen af de tre fængslede medlemmer og andre politiske fanger. Se videoen (i hvilken teksten heldigvis er oversat til engelsk for os ikke-russiskkyndige) og læs alle kravene derunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af