Nicki Minaj inkarnerer ordet dobbeltmoral i hyklerisk interview hos Ellen DeGeneres

Nicki Minaj inkarnerer ordet dobbeltmoral i hyklerisk interview hos Ellen DeGeneres
Nicki Minaj.

KOMMENTAR Troede du, at Nicki Minaj var færdig med at brokke sig over Travis Scott? Nope. Overhovedet ikke. Jeg havde ellers klynget mig til håbet om, hun ville lade det hele ligge og redde den mindre del af sin ære, der stadig er i behold.

Men i et nyt interview med Ellen DeGeneres går Minaj endnu engang ind i hele misæren omkring Scotts ‘Astroworld’, som ‘stjal’ førstepladsen på den amerikanske albumhitliste fra Minajs ‘Queen’.

»Det lignede, at du blev sur?«, spørger talkshow-værten indledningsvist.

»Hvorfor siger folk, at man er vred eller sur? Når man siger, hvad man føler, er man ikke altid vred eller sur«, siger Minaj.

»Hvordan havde du det så?«

»Jeg havde lyst til at slå ham i fucking hovedet«, lyder det så fra rapperen, hvorefter publikum hujer og klapper uden formentligt at ane noget som helst om hele situationen bag.

Nicki Minaj inkarnerer ordet dobbeltmoral i sin pureste form i løbet af de to minutter, hvor der tales om Scott-kontroverserne:

»Det er ikke vrede. Det handler om, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad der er fair. Jeg har haft et nummer to-album, og det har aldrig bekymret mig. Det er bare, at når man har et nummer to-album bag ved én, der sælger trøjer og merch og tourbillteter til en turné, der endnu ikke er annonceret, så føles det som om, man bliver snydt. Det føles som om, at nogen spiller et spil og bare slår dig i et spil. I modsætning til at sælge musik«.

Hvor skal man starte…

At Minaj er ligeglad med at gå nummer et er en joke.

»Han havde ikke et nummer et-album, ‘Queen’ var nummer et«, siger hun kort tid efter, og sådan en pointe (som jo faktuelt er forkert) insisterer man ikke på, hvis det ikke går én selv på. Man skaber ikke så meget drama på sociale medier og i sin ‘Queen’-podcast, hvis man er ligeglad med at gå nummer to. Man går ikke i sulet på sin modstander, hvis man er ligeglad med at gå nummer to.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Så er der Minajs beskyldninger om, at Scott beholdt sin førsteplads foran ‘Queen’ takket være feje tricks med at sælge merch og turnébilletter. Det er sådan set korrekt nok. Eneste humle er, som vi også har pointeret tidligere, at Minaj selv har brugt lignende tricks og blandt andet solgt sit album i pakkeløsninger med, ja, merchandise, turnébilletter og endda gratis abonnementer til Tidal.

For ikke at tale om, at Minaj tilføjede det populære 6ix9ine-samarbejde ‘Fefe’ til ‘Queen’-tracklisten på streamingtjenesterne (efter udgivelse vel at mærke) i håbet om, at de ekstra streams, singlen havde optjent og videreførte til Minaj, kunne hjælpe albummet til tops.

Vi går hurtigt videre og springer til slutningen af interviewsegmentet, hvor Minaj proklamerer, at hun er »den mest taknemlige person i verden«, hvorefter hun blandt andet siger følgende som forsvar for, at hun har været udtalt i konflikten: »Jeg kan ikke lide at blive tyranniseret, og jeg kan ikke lide, at folk udnytter mig«.

Her er det Minajs ord »bullied«, man skal have for øje: Tyranniseret, mobbet, intimideret.

For at tyrannisere er nemlig noget, Minaj som få andre superstjerner har udøvet mod folk uden samme magt som hende selv. Det skete først, da hun tidligere i år sendte sin fanskare The Barbz i flæsket på en Twitter-bruger, der havde skrevet noget konstruktiv kritik om Minaj. Ofret blev efterfølgende fyret fra sin praktikstilling som skribent på et hiphopsite.

Og da en Billboard-journalist skrev, at Minajs turné med Future var blevet aflyst (den var ifølge Minaj blot rykket, men nu uden Future om bord…), fik rapperen igen sin ret så aggressive fanskare til at terrorisere journalisten på sociale medier. Superstjernen sparker nedad i koordinerede angreb. Hvis ikke det er at tyrannisere nogen, så ved jeg ikke.

Det er faktisk ret imponerende, hvor hyklerisk Nicki Minaj formår at få fremstillet sig selv på bare to minutter. Så selvretfærdigende, så ude af stand til at se sig selv udefra i kontekst af den pinlige sekvens af episoder, som har udspillet sig over den seneste måned.

Jeg troede egentlig, at vi var færdige med at kommentere på Nicki Minaj i denne her omgang. At hun var færdig med at pinliggøre sig selv, og vi allesammen kunne komme videre. Det havde været bedst for alle.

Men desværre nej. Nicki Minaj fortsætter med at kaste benzin på det bål, det stille og roligt er ved at brænde hendes ry op.

Læs også: Cyberbullying: Nicki Minaj går over stregen, når hun får fans til at jagte privatpersoner

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af