Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Benal, Lil Baby og Anderson .Paaks liveband

Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Benal, Lil Baby og Anderson .Paaks liveband
Lil Baby
Foto: Vxsionary
Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. Free Nationals feat. Daniel Caesar & Unknown Mortal Orchestra ‘Beauty & Essay’

Vel bedst kendt for at være Anderson .Paaks liveband – og måske i virkeligheden endnu bedre kendt som de gutter i den mest groovy, mest lykkefremkaldende Tiny Desk Concert nogensinde. Free Nationals, som de fire formidabelt svingende gutter kalder sig, går nu deres egne musikalske veje, når de den 26. oktober udgiver deres debutalbum (som ifølge hestens egen mund sandsynligvis bliver selvbetitlet). Herfra har de nu delt den venligt vuggende, dejligt lindrende single ‘Beauty & Essex’, som har Daniel Caesar og Unknown Mortal Orchestra med på vokaler.


2. Miya Folick ‘Thingamajig’

»I’m sorry / I know I am wrong«, synger Miya Folick hjerteskærende rent i et tårnhøjt toneleje, mens loopede vokalmotiver ufortrødent fortsætter bag hende. Mod slutningen, hvor strygere pludseligt tager del i lydbilledet og skaber en ophobende intensitet, erstattes Folicks desperation og angren af en forløsende afklarethed, som hun runder af med ordene: »Only you know what to do now«. ‘Thingamajig’ er den fjerde single forud for Folicks debutalbum, ‘Premonitions’, der udkommer 26. oktober.

Hør sangen via Spotify HER.


3. Benal ‘Lampeskærm’

Er det bare mig, eller er der lidt noget Fedde Le Grand-agtigt (tænk megabangeren ‘Let Me Think About It’ feat. Ida Corr) over Albert Wanchers minimalistiske uptempo-beat på ‘Lampeskærm’? Der er til gengæld ikke meget Ida Corr over Benjamin Havs konfrontatoriske rapflow, der aldrig skuffer. »Det er, som om jeg ik’ kan genkende dig mere / før i tiden ville vi danse til det her / hvis en dag den gamle dig kommer tilbage / og du spørger, om jeg er klar, siger jeg ja«, lyder det på nummerets ligefremme hook.


4. Konradsen ‘Never Say A’

Der er fuldt smæk på flygelhornet på norske Konradsens ‘Never Say A’. Faktisk er der smæk på en hel masse fronter. Ikke på sådan en bombastisk facon, men på en behersket, eksperimenterende facon, hvor der bliver givet plads til de forskellige elementer. Matt Colton, engelsk lydeingeniør, som blandt andet har arbejdet med Arctic Monkeys og James Blake, har været inde over sangen også.


5. Anemone ‘Sunshine (Back To The Start)’

Hvad der indledningsvist, og meget langt hen i sangen faktisk, tager sig ud som en veldresseret solskinspræget omgang dreampop, ender pludseligt i mere rocket, mere flippet terræn. Og så ved jeg ikke, om det bare er bandets navn, der skaber associationen, men guitarsoloen, der får lov at spille sangen i sænk, ringer altså ekkoer fra The Brian Jonestown Massacres ‘Anemone’-nummer fra 1995. Og det er naturligvis et fedt ekko i en i øvrigt fornem sang fra det canadiske band, som i det nye år debuterer med albummet ‘Beat My Distance’.


6. Pavo Pavo ‘Mystery Hour’

Pavo Pavo udgøres af eks-kæresteparret Eliza Bagg og Oliver Hill og er på vej med deres andet album, der er sat til at udkomme i begyndelsen af 2019. Deres nye single ‘Mystery Hour’ er skrevet i forløbet omkring deres brud som par efter at have været sammen i seks år. En i sig selv ret vild banddynamik (hvilket jo før har affødt fantastiske værker), som duoen på fornem vis formår at forløse på det svævende, melodramatiske nummer.


7. Lil Baby feat. Gunna & Drake ‘Never Recover’

Det er et hårdtdryppende beat, de to unge producere Turbo og Tay Keith her serverer for Lil Baby, Gunna og Drake, som endnu engang illustrerer deres vigør. Det vugger og det syder på den helt rigtige måde, mens de tre rappere leverer hver deres ætsende linjer. Nummeret markerer i øvrigt Keiths fjerde Drake-samarbejde, efter de to senest krydsede klinger på ‘Sicko Mode’ fra Travis Scotts ‘Astroworld’-album.

Hør sangen via Spotify HER.


8. Jens Nørhave ‘Menneske’

Jens Nørhaves ‘Menneske’ er musikalsk et enormt behageligt selskab. Synthtoner svæver længselsfuldt som brede penselsstrøg, enkelte gange maler blæseinstrumenter også med, mens en snappy slagrundgang holder tempoet på det r’n’b-farvede nummer. Lyrisk er det dog et noget mere bedrøveligt billede, Nørhave maler med tekststykker som: »Rør mig, kys mig / for på det sidste har jeg haft en fornemmelse / af at være ude af mig selv«. Nørhaves debut-ep ‘Opløst’ udkommer 2. november.

Hør sangen via Spotify HER.

Læs også: Her er ugens vigtigste album – bl.a. Kurt Vile, Quavo og Ella Mai.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold