Mød Søn: Smadderpop med jazzede undertoner og Morrisey’sk vokalakrobatik

Mød Søn: Smadderpop med jazzede undertoner og Morrisey’sk vokalakrobatik
Søn. (Foto: Jesper Haugsted)

Sidste år udgav Søn debut-ep’en ‘Autobahn’, der blandt andet indeholdt den guitarjanglede ‘King Kebab’. Nu er den spæde danske gruppe klar til et nyt kapitel.

Til februar udkommer debutalbummet ‘Det skandinaviske design’, og på fredag lander de to første singler ‘Fem fingre’ og ‘Malmö’ officielt. I dag har vi dog premiere på begge, som bliver præsenteret via en sammenhængende, meget filmisk musikvideo.

Til tonerne af de to numre følger man et ungt par i sommerhus. Manden i forholdet virker fjern, bakser med nogle indre skavanker, mens han tænker tilbage på en tidligere og øjensynligt ikke helt ukompliceret tur i selvsamme sommerhus med sin far.

Især forsanger og sangskriver Kristoffer Jessens lyrik og særprægede sangstil er en lille oplevelse i sig selv. På ryggen af flagrende lydlandskaber, der gerne blæser i flere retninger med sine jangly guitarmelodier, bølgende basgange og marcherende trommer, fraserer han både skævt og smukt, sommetider næsten helt åndssvagt. Meget Morrisey’sk.

Den bevidste uskønsang er jo ellers ikke en uprøvet metode i moderne dansk musik – tænk bare på alle de skæve toner, der er kommet ud af Mayhem den sidste håndfuld år. Alligevel føles Jessens vrælerier faktisk underligt friske.

Debutalbummet ‘Det skandinaviske design’ udkommer den 8. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af