Chance the Rapper undskylder for samarbejde med R. Kelly

Chance the Rapper undskylder for samarbejde med R. Kelly
Chance the Rapper.
Foto: Kevin Winter/Getty Images

I løbet af ugen har dokumentarserien ‘Surviving R. Kelly’ sat fokus på de mange anklager mod R. Kelly om seksuelt misbrug over seks afsnit.

I går aftes løb det sidste afsnit over skærmen i USA, hvor Chance the Rapper talte ud om sit samarbejde med R. Kelly på nummeret ‘Somewhere in Paradise’ fra 2015, som han kalder en fejl, mens han også sendte en undskyldning til alle sine fans på Twitter, efter programmet blev sendt.

Rolling Stone skrev tidligere på ugen, at Chance the Rapper oprindeligt fortalte, at han ikke »værdsatte anklagernes historier, fordi de var sorte kvinder. Jeg begik en fejl«. På twitter skriver rapperen dog, at det citat var taget ud af kontekst:

»Citatet var taget ud af kontekst, men sandheden er, at de af os, som nogensinde ignorerede R. Kelly-historierne eller nogensinde troede på, at han blev angrebet eller lokket i en fælde (som sorte mænd ofte bliver), gjorde det på bekostning af sorte kvinder og piger. Jeg undskylder til alle hans overlevende for at have arbejdet med ham og været så længe om at tale om det«.

Chance the Rapper delte også et oprindeligt klip fra interviewet, som havde en del mere kontekst, end det, der blev sendt på amerikansk fjernsyn. Her udtaler han:

»Vi har indlært at være virkelig hypersensitive over for undertrykkelse af sorte mænd. […] Men sorte kvinder er eksponentielt set udsat for en højere grad af undertrykkelse og en mere udsat gruppe af mennesker i sammenligning med hele verden. Måske var jeg bare ligeglad, fordi jeg ikke værdsatte anklagernes historier, fordi de var sorte kvinder. Normalt kommer n—as i knibe for lort som dette på grund af omfanget af deres berømthed, på grund af lyshudede kvinder eller hvide kvinder. Så bliver det en stor historie«, fortæller han blandt andet i klippet.

Læs Chance the Rappers fulde udtalelse om R. Kelly og Chance’s Tweets herunder:

»At lave en sang med R. Kelly var en fejl. På tidspunktet tænkte jeg ikke engang, at folk kunne føle på nogen som helst måde omkring hans tilstedeværelse på et af mine numre. Jeg troede længe, at jeg kun kunne forstå R. Kellys situation og tilstedeværelse i verden, når det kom til hans retssag og hans anklager og hans anklagere, som et offer. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg er fra Chicago, eller fordi han lavede fantastisk musik eller var en sort mand«.

»Vi har indlært at være hypersensitive over for undertrykkelse af sorte mænd. Det er tilstede i medierne, og når du ser n—as blive tævet ihjel af politiet. Det er som en scene, man ser. Ligesom slaveri for mange mennesker er et billede af mænd i kæder. Men sorte kvinder er eksponentielt set mere undertrykte og en mere udsat gruppe af mennesker i sammenligning med hele verden. Måske var jeg bare ligeglad, fordi jeg ikke værdsatte anklagernes historier, fordi de var sorte kvinder. Normalt kommer n—as i knibe for lort som dette på grund af omfanget af deres berømthed, på grund af lyshudede kvinder eller hvide kvinder. Så bliver det en stor historie. Jeg har aldrig nogensinde set et billede af nogen af R. Kellys anklagere«.

R. Kelly har adskillige gange været anklaget for seksuelle overgreb, blandt andet mod mindreårige.

Læs også: Chance the Rapper deler to nye numre – får besøg af Joey Purp på det ene

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold