R. Kelly droppet af sit pladeselskab – mens nye anklager ser dagens lys

R. Kelly droppet af sit pladeselskab – mens nye anklager ser dagens lys
R. Kelly.
Foto: Mike Pont/Getty Images

Tidligere på ugen blev R. Kelly sat i karantæne af sit pladeselskab Sony Music og RCA, men nu har selskabet helt valgt at droppe samarbejdet med sangeren, der er anklaget for adskillige seksuelle overgreb.

Ifølge Variety, Billboard og New York Times har pladeselskabet valgt ikke at udsende en pressemeddelelse, men blot fjerne Kelly fra deres samarbejdsliste og ikke udgive ny musik fra ham. Hans bagkatalog bliver dog stadig hos Sony Music.

Universal Music Group afbrød desuden også deres samarbejde med R. Kelly, uden at annoncere det, i foråret 2018. Det skriver Billboard.

Anklagerne mod R. Kelly er taget til, siden dokumentarserien ‘Surviving R. Kelly’ løb over skærmen i starten af 2019. Det fik blandt andre Chance the Rapper og Lady Gaga til at undskylde for deres samarbejde med den anklagede sanger.

Den 18. januar sendte programmet ‘Dateline NBC’ en time lang undersøgelse af anklagerne mod Kelly under titlen ‘Accused: The R. Kelly Story’. Her fortæller den tidligere praktikant Tracy Sampson, som arbejdede for pladeselskabet Epic Records i 1999, da hun var kun 16 år, at R. Kelly begyndte at kysse hende uden samtykke.

Ifølge Sampson pressede Kelly hende senere til seksuelt samvær, hvor han bad hende »fortælle far, hvor gammel du er«.

R. Kellys advokat Steve Greenberg medvirkede også i programmet, hvor han benægtede alle anklagerne: »Alle disse kvinder lyver«.

Læs også: Beyoncés far holdt Destiny’s Child på sikker afstand af overgrebsanklagede R. Kelly

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold