90 procent af indtjeningen for Ariana Grandes ‘7 Rings’ går til to afdøde sangskrivere

90 procent af indtjeningen for Ariana Grandes ‘7 Rings’ går til to afdøde sangskrivere
Ariana Grande.

Ariana Grandes kæmpehit ’7 Rings’ har ligesom resten af hendes ’Thank U, Next’-album nydt stor succes – det har jo slået streamingrekorder – men netop dét nummer kommer hun og sangens øvrige medskabere ikke til at tjene nær så mange penge på, som man skulle tro.

Som bekendt starter ‘7 Rings’ ud med en reference til musical-klassikeren ’My Favorite Things’ fra ‘The Sound of Music’, inden trapbeatet dropper efter cirka 40 sekunder.

Det betyder ifølge The New York Times, at hele 90 procent af royalties-indtjeningen for nummeret derfor går direkte til boerne for de to afdøde sangskrivere Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II, der skrev det originale nummer i 1959. De øvrige otte sangskrivere, der krediteres for ‘7 Rings’, må nøjes med de resterende 10 procent.

Ariana Grandes pladeselskab Republic henvendte sig efter sigende til Concord, der ejer Rodgers’ og Hammersteins bagkataloger, ganske få uger før udgivelsen af ’7 Rings’ og indvilligede uden videre forhandling i at betale de 90 procent, som Concord efterspurgte.

Læs også: Ariana Grandes ‘Sweetener’-turné ser rimelig vild ud

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold