Kanye West påstår, at kontrakt med pladeselskab forbyder ham at gå på pension

Kanye West påstår, at kontrakt med pladeselskab forbyder ham at gå på pension
Kanye West i Det Hvide Hus. (Foto: Oliver Contreras - Pool/Getty Images)

Kanye West sagsøgte tilbage i januar pladeselskaberne Def Jam, Roc-A-Fella og EMI i et forsøg på at få annulleret sine kontrakter med de tre. Nu er årsagen kommet frem: Kanye må, ifølge en kontrakt, aldrig stoppe med at arbejde.

Det påstår han ifølge The Hollywood Reporter, som har anskaffet sig rapperens fulde klage imod specifikt distributøren EMI.

En bestemmelse i kontrakten mellem Kanye West og EMI fra 2003 siger nemlig, at han skal »forblive aktivt involveret i at skrive, optage og producere kompositioner og major label-album som sin primære beskæftigelse«.

Desuden må han på intet tidspunkt »lade sig pensionere som sangskriver, udøvende kunstner eller producer, eller tage længere pauser, hvor han ikke aktivt forfølger sin musikkarriere, som han hidtil har gjort«.

Kravene lyder drakoniske og er ifølge Kanye West ulovlige baseret på en Californisk arbejdslov, som sætter en grænse på syv år for sådanne kontrakter. Udover at ville løsrive sig fra kontrakten, kræver rapperen også rettighederne til de sange, der er optaget efter de syv år, altså fra 2010 og frem.

EMI har dog en anden holdning til sagen. De mener, at kontrakten kun kræver, at Kanye West giver selskabet rettighederne til sine sange. I så fald er det en copyright-sag og har ikke noget med arbejdsloven at gøre. Amerikansk copyright-lov siger, at kunstneren først igen kan gøre krav på sin musik efter 35 år, så Kanye må vente længe endnu, hvis EMI får ret.

Læs også: Glem Kanyes farveladehår, det er hans selskab, der er interessant

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af