Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Dave, Barselona og vores favorit af de to Hans Philip-singler

Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Dave, Barselona og vores favorit af de to Hans Philip-singler
Sigrid.
Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. YBN Almighty Jay ‘Let Me Breathe’

YBN Almighty Jay – der for få dage siden har været udsat for et groft overfald i New York – har udgivet en af de stærkeste og mest alvorlige singler, YBN-crewet nogensinde har rørt. Han rapper om konstant at være i mediernes søgelys, og gør det med et intenst, men også lidt skævt, Blueface-agtigt flow, der gør, at sangen føles hudløst ærlig og ikke den mindste smule kalkuleret. Sangen og videoen er rig på detaljer, der får lytteren helt tæt på en rapper, der føler han knap nok kan ånde, når der er så meget opmærksomhed omkring ham.


2. Sevdaliza ‘Darkest Hour’

Den hollandsk-iranske sanger Sevdaliza har en ret underspillet ballade her, men over for det diskrete klaver står et pulserende beat, og mod slutningen har det udviklet sig til et fuldstændig elektronisk nummer. Hvis man kan lide sådan nogle appetitlige eksperimenter, kan man med fordel dykke lidt ned i hendes ganske solide bagkatalog.


Sponsoreret indhold
Til alle, der arbejder hårdt, længe og overalt
… eller som bare gerne vil have en tynd, let, kraftfuld og hamrende elegant computer. Læs mere om ASUS ZenBook S13 her.
ASUS

3. Hans Philip ‘Siger ingenting’

Hans Philip er endelig tilbage efter en lang pause i kølvandet på, at Ukendt Kunstner gik hvert til sit, og på under en uge har han udgivet to r’n’b-sange: ‘Siger ingenting’ søndag, som fredag blev fulgt op af ‘Dagdrøm [1]’. Vores favorit af de to er førstnævnte; en følsom og nærværende ballade, der langt hen ad vejen kun er tilsat et minimalistisk klaverakkompagnement, som danske Kops har stået for. Vi venter spændt på næste skridt.


4. Marissa Nadler & Stephen Brodsky ‘For the Sun’

Folksangeren Marissa Nadler har annonceret et fællesalbum med metalguitaristen Stephen Brodsky, der nok er bedst kendt for sit arbejde i grupperne Mutoid Man og Cave In. Første udspil fra albummet er en mørk, æterisk sang, der nærmest er lige dele doom metal, folk og darkwave. Albummet udkommer 26. april og byder foruden dette nummer også på covers af sange fra Morphine og Guns ‘N Roses.


Sponsoreret indhold
Solens sidste stråler fortjener en skål
Skål solen i sænk med Corona, der hjælper dig med at finde Københavns smukkeste solnedgangsspots.
Corona

5. Sigrid ‘In Vain’

For en uge siden udgav norske Sigrid det drøngode debutalbum ‘Sucker Punch’, og selv om albummet hovedsageligt består af skarpe, energiske popsange, er den lidt langsommere, skrøbelige ‘In Vain’ virkelig et højdepunkt. Her skruer Sigrid op for knasen i sin stemme, og følelserne i hendes stemme har nærmest aldrig været lettere at mærke.


6. Sunx ‘Dude’

Musikkens verden er rig på sange om romantiske forhold, men Sunx’ debutsingle ‘Dude’ handler om det platoniske forhold: venskabet. Det er en vemodig sang om at være bevidst omkring, at selv det stærkeste venskab kan svækkes. I videoen ser vi Sunx aka Morten Winther Nielsen (fra Treefight for Sunlight) i autentisk venskabsparterapi med vennen Mathias, som sangen handler om.


7. Lydia Ainsworth ‘Tell Me I Exist’

Lydia Ainsworths elektroniske artpop er ængstelig, dyster og eksistentiel på singlen ‘Tell Me I Exist’. Wobbly bas, klirrende synthlinjer og let trappede trommer skaber i fællesskab med Ainsworths melankolske vokal et nummer, der gør os godt og grundigt spændte på albummet ‘Phantom Forest’, der udkommer 10. maj.


8. Obongjayar ‘Frens’

Nigeriansk-engelske Obongjayar blander på ‘Frens’ afrobeat med kold, elektronisk, nærmest industriel instrumentation. Det er hjemsøgende, afrofuturistisk musik, men det har en stærk meddelelse om sammenhold og kammeratskab. »You matter to me«, synger han igen og igen, og musikken giver den udtalelse så meget pondus, at man kan mærke det helt inde i knoglerne.


9. Barselona ‘Fra nu. Til for altid’

Barselona er netop gået fra at være et ep-band til fuldblods albumkunstnere, da de fredag udgav to debutalbum samtidig: ‘Legebørn’ og ‘Hjertebank’. Fra ‘Legebørn’ finder vi denne smukke, dybt romantiske kærlighedserklæring, der fornemt blander orgelsalmer med nostalgisk synthpop a la Ultravox. Rud Aslak er totalt uimodståelig, når han synger »Vil du kys’ mine læber, skal vi ikke sige, det er forever«.


10. Dave feat. J Hus ‘Disaster’

For en uge siden udkom Daves totalt overlegne debutalbum ‘Psychodrama’. På albummet kommer Dave omkring sine oplevelser som sort i England, og ‘Disaster’ er bygget op som en dialog mellem Dave og kollegaen J Hus. Dave afslutter desuden sin del af sangen med et lille shoutout til Danmark: »Life’s great, I’m in Sweden or Copenhagen / getting brain from a Dane whose first name I can’t pronounce«.