Billie Eilish brugte tandlægebor og hæftemaskine til at lave ‘Bury a Friend’

Billie Eilish brugte tandlægebor og hæftemaskine til at lave ‘Bury a Friend’
Billie Eilish.

Billie Eilish er en af verdens mest omtalte artister lige nu, men i kontrast til mange i den position opstår de fleste af hendes sange på ret lavpraktisk og gør-det-selv-agtig vis sammen med storebror Phinneas O’Connor på hans gamle værelse i forældrenes hus.

Det og meget andet snakker de to søskende om i et nyt Facetime-interview lavet af New York Times-reporteren Joe Coscarelli, hvor de går bag om det creepy kæmpehit ‘Bury a Friend’. Og det er et must-see, hvis man har været nysgerrig på den kreative proces bag Billie Eilishs alternative og dystre univers.

I interviewet gennemgås alt fra rytmer til sangstruktur, men specielt sjovt er det, når de forklarer oprindelsen af de hyppige og ofte ret horror-agtige lydeffekter, der karakteriserer nummeret. En skinger, snurrende lyd, der flere steder panorerer fra side til side, er simpelthen et tandlægebor, som Billie Eilish optog, mens hun lå på briksen, hvilket kan ses i videoen. Andre steder benyttes ting som glasskår og en hæftemaskine.

Billie Eilish, hvis musik ofte udvisker grænserne mellem genrer, adresserer desuden problemet med at blive puttet i kasser: »Jeg vil ikke være i popverdenen, jeg vil ikke være i alternative-, hiphop- eller r’n’b-verdenen. Det skal være… ‘Hva’ for noget musik lytter du til?’ ‘Sådan noget Billie Eilish-musik!’«.

Der er generelt meget godt Billie Eilish-trivia i den otte minutter lange video, som også dykker ned i mere biografiske detaljer og i øvrigt indeholder samtalebidder med moderen Maggie.

Eilish udgav i sidste uge det imponerende debutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’.

Se også: Billie Eilishs spritnye, mareridtsagtige musikvideo til ‘bad guy’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af