Foals kom til NorthSide for at feste – med hurtige briller og stramt eksekveret polyrytmik

Foals kom til NorthSide for at feste – med hurtige briller og stramt eksekveret polyrytmik
4 6
Foals

Koncert, NorthSide, Blue Stage

Jack Bevan havde fået de hurtige solbriller på, og trommeslageren var også en udslagsgivende katalysator for, at Foals kom til NorthSide med højt humør og en stålsat festagenda.

Flere gange stillede han sig således også op på stortrommen og klappede energisk publikumsinteraktionen i gang med trommestikkerne. Og på stikkerne var folk. Om det var den blide opsang om at lytte i stedet for at tale i løbet af koncerten fra konferenciers Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen skal være usagt.

Faktum var ikke desto mindre, at briterne, fra starten gik med en effektiv ‘On the Luna’, fik forsamlingen foran Blue Stage tunet ind på deres stramt eksekverede løjer tidligt torsdag aften,

Foals pendulerer i krydsfeltet mellem mathrock og disco, hvilket blev glimrende afspejlet i aftenens udvalg, hvor omtalte Bevan i tandem med percussionist Vincent Taeger leverede et både harmonisk og afvekslende rytmisk fundament. Sidstnævnte tog da også en ølflaske i brug for at accentuere det distinkte drive i ‘My Number’, som for alvor fik gang i bentøjet og humøret på pladsen.

Det virkede ligeledes som om bandet blev opildnet af publikum, for i takt med, at koncerten skred frem, gejlede de hinanden mere op. Frontmand Yannis Philippakis var flere gange i interaktion med rytmesektionen, og bandet mødte hinanden i en indforstået og medrivende konsensus med ‘Snake Oil’ og ‘Exits’ som koncertens mest medrivende stunder.

Selv om ‘Spanish Sahara’ bød på et momentant pusterum, knækkede den også momentumkurven og virkede som et lidt for obligatorisk ’nu tager vi den lige ned’-øjeblik – den fremstod en anelse malplaceret i et stramt eksekveret og skarpt tilrettelagt set med fokus på de effektive og rytmisk finurlige knaldperler.

Som et selvfølgeligt klimaks på Foals-koncertens festkonsensus mellem hvad der foregik på og foran scenen, sprang Philippakis ned i pitten og gik i nærkontakt med de begejstrede første rækker og bællede bajere.


Kort sagt:
Med et skarpt tilrettelagt fokus på effektive og rytmisk finurlige knaldperler tog Foals feststemningen med til et interagerende og dedikeret NorthSide-publikum.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold