NorthSide: Barselona manglede den nerve, man elsker deres sange for

3 6
NorthSide: Barselona manglede den nerve, man elsker deres sange for

Jeg holder ekstremt meget af Barselona. De er sympatiske, dygtige, og deres sange rummer nogle af de bedste, mest ligefremme tekster, jeg har hørt på dansk i mange år. Desuden er der noget særligt over, hvordan deres repertoire rummer både lethed, ungdomseufori og dyb, melankolsk alvor.

Men den gnist og sitrende energi, der ligger i Barselonas sange, var desværre lidt svær at spore på den store Blue Stage, der faktisk virkede en lille smule for stor til det simple setup, bandet havde med.

Hele koncerten lød dog upåklageligt. Bandet er blevet virkelig velspillende, og de formåede at skabe en fyldig lyd med et relativt simpelt setup. Men det skortede gevaldigt på energi fra bandet, og Rud Aslak virkede underligt afkoblet fra resten af dem, som han stod forrest på den fuldstændig sorte scene.

Det hjalp lidt på energiniveauet under hittet ‘Pige og dreng’, hvor bandet også forlod deres faste pladser for at komme mere i kontakt med publikum og hinanden. At Aslak så valgte at tænde en cigaret med ryggen til publikum under en storslået guitarsolo understregede det, der måske er bandets største problem live; at den henslængte attitude, som de gør en dyd ud af, desværre godt bare kan fremstå lidt ugidelig og ufokuseret på en scene.

Det virkede yderligere helt off, at trommeslager og guitarist sad på scenen og røg smøger, drak øl og virkede ret uinteresserede i den ellers virkelig flotte ‘Har været på vingerne’, der blev spillet af Rasmus Theodor og Rud Aslak foran dem. Den stærkeste engagement fandt man faktisk hos bandets bassist, der var både opmærksom og energisk på scenen.

Bandet fik spillet sig igennem en god del af sangene fra deres to 2019-album album, ‘Hjertebank’ og ‘Legebørn’, men der blev også plads til ældre sange som ‘Barselona’ og ‘Et år’. Folk i det ret talstærke publikum var virkelig gavmilde, og mange var i stand til at synge med på flere af numrene. Det blev tydeligt, at Barselonas sange virkelig betyder noget for mange, og derfor var det kun endnu mere ærgerligt, at de ikke funklede på samme måde, som de gør på indspilningerne.


Kort sagt:
Barselona spillede upåklageligt, men bandets henslængte attitude tog pusten fra hvad der ellers kunne have været en perfekt eftermiddagskoncert.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Barselona. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af