ASAP Rocky tiltalt for vold

ASAP Rocky tiltalt for vold
ASAP Rocky.
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci

Den svenske anklagemyndighed har valgt at tiltale ASAP Rocky for simpel vold. Det sker efter, at rapperen har siddet tre uger i isolation oven på et voldsomt slagsmål i Stockholms gader.

Yderligere to andre personer, der formodes at være hans vagter, er også blevet tiltalt. Anklagen går særligt på, at Rocky har væltet en svensk mand omkuld og sparket ham, mens han lå ned.

Anklageren Daniel Suneson udtaler i en pressemeddelelse: »Jeg har i dag rejst tiltale mod de tre mistænkte for simpel vold, fordi jeg vurderer, at det, der skete, var en forbrydelse, også selv om der har været indvendinger om selvforsvar og provokationer. For at nå frem til en beslutning har jeg blandt andet gennemgået de film, der er kommet frem i efterforskningen«, og pointerer desuden, at han har haft adgang til flere videoer, end dem, der er udgivet på nettet.

Rapperen lagde selv en række videoer ud, som han mente talte sit tydelige sprog om selvforsvar. Sådan ser anklageren det dog ikke, selvom Rocky og de to andre personer fastholder deres uskyld.

ASAP Rocky skal forblive varetægtsfængslet indtil retssagen går i gang. Den forventes afholdt inden for to uger, skriver TMZ. Tidligere udmeldinger har lydt på, at Rocky risikerer op til seks års fængsel for grov vold. Straffen forventes nu mindsket ned til to år for simpel vold.

Læs også: Kanye West og Kim Kardashian søger Trumps hjælp for at få ASAP Rocky løsladt

Læs også: ASAP Rockys påståede offer bliver ikke selv sigtet

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold