Den amerikanske regering udsender advarsel til Sverige over ASAP Rockys tilbageholdelse

Den amerikanske regering udsender advarsel til Sverige over ASAP Rockys tilbageholdelse
ASAP Rocky.
Foto: Kevin Winter/Getty Images

OPDATERET 16.7 kl. 13.17: Rockys advokat har afvist, at rapperen skulle have været i kontakt med TMZ, mens han afkræfter, at fængselsforholdene skulle være inhumane.

ASAP Rocky har modtaget stor støtte fra hiphop-fællesskabet, siden han i starten af juli blev arresteret i Sverige. Navne som Frank Ocean, Travis Scott, School Q og Tyler, the Creator har alle advokeret for Rockys løsladelse under #FreeFlacko og #FreeRocky. Og nu melder den amerikanske regering sig ind i koret.

Regeringen udsendte i nat en advarsel til Sverige over den måde, de behandler Rocky, der lige nu afsoner to uger i isolation:

»Der er bestemt nogle fakta omkring anholdelsen og den efterfølgende tilbageholdelse, som rejser bekymringer. Vi forventer, at alle regeringer, herunder den svenske, behandler amerikanske borgere fair og med respekt. Vi håber på at se A$AP Rocky og hans kollegaer tilbage på turné og genforenet med venner og familier snart«, udtaler en talsperson for regeringen til Politico.

Rocky blev anholdt den 2. juli sammen med tre andre personer efter et slagsmål i Stockholms gader. Rapperen er efterfølgende blevet placeret i detention i to uger, mens han afventer sin dom. A$AP Ferg fortalte sidenhen, at rapperen sad i tvungen isolation uden mulighed for besøg eller opkald, mens han også hævdede, at Rocky stod til op mod seks års fængsel, skulle han blive dømt.

Ifølge TMZ har Rocky sovet på en yogamåtte uden et tæppe ved siden af en cellekammerat med psykiske problemer. Der har også været forlydender om urent drikkevand og at Rocky kun fik ét enkelt æble at spise i døgnet i de første fem dage af hans fangeskab.

Rockys isolation ophører den 19. juli, hvorefter anklageren enten skal sigte ham eller forlænge detentionperioden.

Læs også: ASAP Rocky deler videoer fra tiden op til Stockholm-slagsmål: »Give me a break«

Læs også: Halvårets 15 bedste udenlandske album

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold