Donald Trump sender præsidentiel udsending med ansvar for gidselsager til ASAP Rockys retssag i Sverige

Donald Trump sender præsidentiel udsending med ansvar for gidselsager til ASAP Rockys retssag i Sverige
ASAP Rocky. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci)

I går begyndte ASAP Rockys retssag for vold mod en 19-årig svensk mand i Stockholm, hvor rapperen fortsat fastholder sin uskyld. Og ifølge The Guardian skete det under overvågning af den amerikanske diplomat Robert O’Brien, der har speciale i gidselsager.

O’Brien er udsendt af præsident Donald Trump, der flere gange har blandet sig i sagen om ASAP Rocky, blandt andet med en kritik af Sveriges statsminister. Ifølge talskvinden for den amerikanske ambassade i Stockholm, Ruth Newman, er O’Briens job at »sikre amerikanske borgeres velbefindende, hvilket altid er vores førsteprioritet«. Det udtaler hun til det svenske medie TT.

Selvom Donald Trump tilsyneladende har problemer med at forstå magtens tredeling, fortsætter retssagen i Sverige (nærmest) uforstyrret. Statsminister Stefan Löfven har afvist at gøre undtagelser for ASAP Rocky, da »alle er lige for loven i Sverige«.

Rocky er tiltalt for simpel vold og risikerer en dom på op til to år, hvis han bliver kendt skyldig. Retssagen fortsætter d. 1 og 2. august.

Læs også: Ariana Grande undskylder for joke om myrdet pige

Læs også: Donald Trump kritiserer Sveriges statsminister efter ASAP Rockys tiltale: »Jeg er utroligt skuffet«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af