Tyler, the Creator taler homofobi og Eminem i interview i England (hvor han tidligere var bandlyst)

Tyler, the Creator taler homofobi og Eminem i interview i England (hvor han tidligere var bandlyst)
Tyler, The Creator. (Foto: Noam Galai/Getty Images)

Tyler, the Creator har ikke ligefrem ry for altid at være det mest åbne interviewoffer, og før i tiden har forskellige forsøg da også været præget af hans drilske undvigelser.

Ikke desto mindre er det en anderledes reel Tyler, vi møder i et nyt stort interview hos det britiske medie The Guardian. Her taler rapperen åbenhjertet om alt fra Odd Futures popkulturelle indflydelse på især ungdommen til anklager om homofobi, mens han og en journalist shopper genbrug, beundrer »pretty parks« og spiser burger i London.

Og netop lokationen for interviewet er interessant i denne sammenhæng, idet Tyler, the Creator på spektakulær vis blev bandlyst af (og hermed nægtet adgang til) Storbritannien tilbage i 2015 på baggrund af beskyldninger om homofobisk materiale i rapperens bagkatalog. Daværende premierminister Theresa May gik så vidt som til at anvende terrorlovgivning for at holde Tyler ude af landet med den begrundelse, at hans tekster, der indrømmet indeholdt rigelige mængder af både misogyne og homofobiske skældsord, opfordrede til vold og intolerance over for homoseksualitet. Men nu er Tyler altså tilbage på engelsk grund, for som han selv siger: »Theresa May er væk; jeg er tilbage«.

Siden da, specielt med albummet ‘Flower Boy’, er Tyler dog blevet en af frontfigurerne i en bølge af unge rappere, der gør op med hiphopgenrens historie for intolerance.

I The Guardian-interviewet giver Tyler udtryk for, at han føler sig misforstået i forhold til brugen af især ordet ‘faggot’: »Folk vidste jo, hvad hensigten var. Et træ kunne være ‘faggot’. I kendte allesammen hensigten bag ordet, og så fakede folk bare: Han er homofobisk? Det pissede mig af. Det er jo bare et ord«.

Tyler adresserer også hans kontrovers med barndomsidolet Eminem: Dengang veteranen dissede Tyler med homofobiske skældsord på tracket ‘Fall’ fra ‘Kamikaze’-albummet. Eminem endte som bekendt med at undskylde netop for brugen af ordet »faggot« i sangen, men det lader ikke til, at hele affæren var noget, der gik Tyler, the Creator sønderligt meget på.

»Har du nogensinde set mig sige noget om det offentligt? Jeg vidste, hvad hensigten var. Han følte sig bare presset, fordi folk følte sig fornærmede på mine vegne. Lad være med det. Vi sad bare og spillede ‘Grand Theft Auto’, da vi hørte det. Vi spolede tilbage og var sådan ‘Oh’, trak på skuldrene og spillede videre«.

Du kan læse det fulde interview hos The Guardian HER.

Læs også: Hør det første officielle remix af en Tyler, the Creator-sang nogensinde

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af