Ganger annoncerer deres første headliner-turné efter et brag af et debutalbum

Ganger annoncerer deres første headliner-turné efter et brag af et debutalbum
Ganger. (Foto: Sarah Hartvigsen Juncker)

Siden Ganger gjorde sin entré med den forunderlige debutsingle ‘Kometen’ i starten af året, har den danske gruppe kontinuerligt imponeret med deres særegne, kosmiske provinspop. Vi kaldte debutalbummet ‘Mørk’ for en af de mest ambitiøse debutalbum i dansk musik længe, og det lader absolut ikke til, at bandet har i sinde at slække på de ambitioner i kølvandet på succesen.

Nu har Ganger annonceret deres første headliner-turné, som til foråret kommer rundt i hele Danmark med det, bandet i en pressemeddelelse kalder »en dansabel og eksperimenterende popkoncert«. Scenografien til turneen bliver til i samarbejde med tekstildesigneren Maja Halling, der normalt er tilknyttet Röd Studio.

Ganger har planer om at turnere gennem hele 2020 og kommer i den forbindelse også forbi en række danske festivaler over sommeren, som dog endnu ikke er annonceret.

Turnéannonceringen falder sammen med en anden god nyhed for Ganger, som er blandt de ni navne, der i dag er blevet præmieret af Statens Kunstfond. Fonden har tildelt bandet 80.000 kr. med begrundelsen: »Ganger har begået albummet ’Mørk’, der med sine historiefortællinger om Hanstholm og kosmos lander som et strandet himmellegeme, som man som lytter må inspicere for at løse objektets mysterier. Gangers musik er sammensat så generøst af musikalske referencer, melodier og historier, at man overvældes på bedst tænkelige vis«.

Ganger ‘Mørk’ Tour 2020:
23/4 – Kunsthal 6100, Haderslev
24/4 – Musikkens Hus (Musikkens Beat), Aalborg
25/4 – Harders, Svendborg
7/5 – Pitstop, Kolding
8/5 – URT, Thisted
9/5 – Lille Vega, København
15/5 – Dexter, Odense

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af